1. Boubacar Barry 'Copa' (Lokeren): werkelijk onklopbaar Achter de kazerne. De Ivoriaan verkeerde in een topdag en had enkele fameuze reddingen in huis, waardoor KV Mechelen nooit zijn verdiende goal kreeg.

2. Christian Brüls (Gent): was eigenlijk bankzitter maar viel door de blessure van Conte al vroeg in. Imponeerde met zijn tweevoetigheid: dubbel zo gevaarlijk als de rest.

3. Kevin De Bruyne (Genk): zette Benteke twee keer op weg naar de winning goal en ontpopte zich in een invalbeurt van twintig minuten tot de beste man op het veld.

4. Bram Verbist (Cercle Brugge): keepte een volledige foutloze partij, op één fase na. Verbist stopte echter de penalty die voortkwam uit zijn blunder.

5. Killian Overmeire (Lokeren): in zijn 200e wedstrijd in eerste klasse moest de middenvelder op het einde met krampen van het veld. Niet onlogisch, want hij had onvermoeibaar alle bressen gedicht.

6. Denis Odoi (Anderlecht): speelde zijn beste wedstrijd voor Anderlecht tot nu toe. Kwam ook offensief ook uit de verf, zowel op zijn eigen rechterflank als in de slotfase tegen zijn voet op links.

7. Thomas Wils (Lierse): jeugdproduct van Lierse dat blijft bevestigen. Goed positiespel, goede omschakeling, amper balverlies.

8. Rémi Mareval (Zulte Waregem): liet verdedigend geen steek vallen, blonk uit door goede passing én scoorde de beslissende treffer met een knappe kopbal.

9. Jordan Remacle (OH Leuven): dé dreigende factor bij OHL, bij wie het alleen in de laatste fase aan precisie en geluk ontbrak.

10. David Destorme (KV Mechelen): zorgde voor constante dreiging, heel aanwezig in het spel, maar kende pech bij de afwerking.

1. Boubacar Barry 'Copa' (Lokeren): werkelijk onklopbaar Achter de kazerne. De Ivoriaan verkeerde in een topdag en had enkele fameuze reddingen in huis, waardoor KV Mechelen nooit zijn verdiende goal kreeg. 2. Christian Brüls (Gent): was eigenlijk bankzitter maar viel door de blessure van Conte al vroeg in. Imponeerde met zijn tweevoetigheid: dubbel zo gevaarlijk als de rest. 3. Kevin De Bruyne (Genk): zette Benteke twee keer op weg naar de winning goal en ontpopte zich in een invalbeurt van twintig minuten tot de beste man op het veld. 4. Bram Verbist (Cercle Brugge): keepte een volledige foutloze partij, op één fase na. Verbist stopte echter de penalty die voortkwam uit zijn blunder. 5. Killian Overmeire (Lokeren): in zijn 200e wedstrijd in eerste klasse moest de middenvelder op het einde met krampen van het veld. Niet onlogisch, want hij had onvermoeibaar alle bressen gedicht. 6. Denis Odoi (Anderlecht): speelde zijn beste wedstrijd voor Anderlecht tot nu toe. Kwam ook offensief ook uit de verf, zowel op zijn eigen rechterflank als in de slotfase tegen zijn voet op links. 7. Thomas Wils (Lierse): jeugdproduct van Lierse dat blijft bevestigen. Goed positiespel, goede omschakeling, amper balverlies. 8. Rémi Mareval (Zulte Waregem): liet verdedigend geen steek vallen, blonk uit door goede passing én scoorde de beslissende treffer met een knappe kopbal. 9. Jordan Remacle (OH Leuven): dé dreigende factor bij OHL, bij wie het alleen in de laatste fase aan precisie en geluk ontbrak. 10. David Destorme (KV Mechelen): zorgde voor constante dreiging, heel aanwezig in het spel, maar kende pech bij de afwerking.