Speler van de week: Cédric Berthelin

Sport/Voetbalmagazine maakt elke week een top 10 op van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Cédric Berthelin (Bergen): stapelde de goede reddingen op. Zonder zijn uitstekende saves keert Zulte Waregem minstens met een punt terug uit het Stade Tondreau.

2. César Arzo (Gent): heerste autoritair in de verdediging tegen Lierse. Scoorde door een perfecte timing ook een prachtig doelpunt met het hoofd. Buitenlander met persoonlijkheid én meerwaarde.

3. Roland Juhász (Anderlecht): hield Vleminckx uit de lucht en uit de wedstrijd. Leverde in een alles-of-niets-slotoffensief ook de assist voor de gelijkmaker.

4. Kristof D’Haene (Cercle Brugge): woog constant op de Westelse verdediging en bezorgde zijn ploeg bij de rust een 0-2 voorsprong met twee uitstekende trappen.

5. Fernando Canesin Matos (Anderlecht): zette in steun van Suarez aanhoudend de Brugse verdedigers onder druk en dwong met heerlijke actie de tweede strafschop af.

6. Bernd Thijs (Gent): het brein van de ploeg. Bepaalde samen met Jorgensen het ritme van de wedstrijd en liep waar nodig probleemloos de gaten dicht.

7. Jelle Van Damme (Standard): is stilaan onmisbaar voor Standard. Trok zijn ploeg andermaal mee en opende de score.

8. Rachid Bourabia (Bergen): intelligente en polyvalente Franse Marokkaan. In de eerste helft in steun van Perbet, nadien opererend van op het middenveld. Goed voor een goal en een assist.

9. Gary Kagelmacher (Beerschot): viel de voorbije weken op door zijn (penalty)doelpunten, maar blonk tegen Standard vooral verdedigend uit. Met kop en schouders de beste speler van zijn team.

10. Frank Boeckx (Gent): slechts één redding moeten uitvoeren, maar wel een cruciale. Goed in de coaching en sterk geconcentreerd.