1. César Arzo (Gent): verloor verdedigend geen enkel duel, heerste autoritair centraal achterin en zorgt voor veel rust. Ook aanvallend, bij stilstaande fasen, altijd gevaarlijk met het hoofd.

2. Vadis Odjidja (Club Brugge): Bij afwezigheid van Vazquez nog meer dan ooit de regisseur van Club Brugge. Verteert het hoge ritme van de wedstrijden uitstekend.

3. Stijn Stijnen (Beerschot): stond in het middelpunt van de belangstelling. Veel verwachtingen, veel druk, kortom voor Stijnen de ideale omstandigheden. Hield Beerschot 90 minuten in de match, niets te verwijten bij de tegengoal.

4. Zlatan Ljubijankic (Gent): een constante dreiging, door zijn niet-aflatende inzet. Bijzonder sterk met het hoofd (twee goals) én met de voeten (kaatsen voor de opkomende middenvelders).

5. Maël Lépicier (Bergen): de Bergense kapitein knapt enorm veel verdedigend werk op. Zijn eerste twee doelpunten in eerste klasse ooit, leveren zijn ploeg een punt op.

6. William Vainqueur (Standard): voetbalde prima, alleen stopte hij daarmee na een halfuur, zoals de rest van Standard. Ontpopt zich als een aanwinst voor eerste klasse: speelt vaak in één tijd en maakt meestal de goede keuzes.

7. Evariste Ngolok (Westerlo): lag aan de basis van het Westelse doelpunt. Verdedigt met veel passie en rukt op, maar moet nog werken aan zijn laatste pass.

8. Oleg Iachtchouk (Cercle Brugge): was vorig seizoen matchwinnaar tegen STVV. Nu niet, maar wel betrokken bij de beide Brugse goals via een afgewongen vrije trap en de inleiding voor de 2-1.

9. Jesper Jørgensen (Gent): zorgt voor de snelle balcirculatie, profiteert optimaal van het intelligente duo Smolders-Thijs, zoekt goed de ruimte en infiltreert heel gemakkelijk in de zestien.

10. Vincent Euvrard (STVV): won bijna alle duels van zijn rechtstreekse tegenstander Baldé en was de sterkhouder in een Truiense verdediging die voor de rest nogal snel in paniek raakt.

1. César Arzo (Gent): verloor verdedigend geen enkel duel, heerste autoritair centraal achterin en zorgt voor veel rust. Ook aanvallend, bij stilstaande fasen, altijd gevaarlijk met het hoofd. 2. Vadis Odjidja (Club Brugge): Bij afwezigheid van Vazquez nog meer dan ooit de regisseur van Club Brugge. Verteert het hoge ritme van de wedstrijden uitstekend. 3. Stijn Stijnen (Beerschot): stond in het middelpunt van de belangstelling. Veel verwachtingen, veel druk, kortom voor Stijnen de ideale omstandigheden. Hield Beerschot 90 minuten in de match, niets te verwijten bij de tegengoal. 4. Zlatan Ljubijankic (Gent): een constante dreiging, door zijn niet-aflatende inzet. Bijzonder sterk met het hoofd (twee goals) én met de voeten (kaatsen voor de opkomende middenvelders). 5. Maël Lépicier (Bergen): de Bergense kapitein knapt enorm veel verdedigend werk op. Zijn eerste twee doelpunten in eerste klasse ooit, leveren zijn ploeg een punt op. 6. William Vainqueur (Standard): voetbalde prima, alleen stopte hij daarmee na een halfuur, zoals de rest van Standard. Ontpopt zich als een aanwinst voor eerste klasse: speelt vaak in één tijd en maakt meestal de goede keuzes. 7. Evariste Ngolok (Westerlo): lag aan de basis van het Westelse doelpunt. Verdedigt met veel passie en rukt op, maar moet nog werken aan zijn laatste pass.8. Oleg Iachtchouk (Cercle Brugge): was vorig seizoen matchwinnaar tegen STVV. Nu niet, maar wel betrokken bij de beide Brugse goals via een afgewongen vrije trap en de inleiding voor de 2-1. 9. Jesper Jørgensen (Gent): zorgt voor de snelle balcirculatie, profiteert optimaal van het intelligente duo Smolders-Thijs, zoekt goed de ruimte en infiltreert heel gemakkelijk in de zestien. 10. Vincent Euvrard (STVV): won bijna alle duels van zijn rechtstreekse tegenstander Baldé en was de sterkhouder in een Truiense verdediging die voor de rest nogal snel in paniek raakt.