Speler van de week: Jesper Jørgensen

© Image Globe

Sport/Voetbalmagazine maakt elke week een top 10 op van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 13:

1. Jesper Jørgensen (Gent) : ongelofelijk loopvermogen en vista. Een man met een bijzonder goede en zuivere traptechniek. Perfecte harmonie met het onvermoeibare duo Smolders-Thijs.

2. Elimane Coulibaly (Gent) : keek op geen meter qua inspanningen, fysiek sterk in de duels en heel opportunistisch reagerend op de goede flankvoorzetten.

3. Mémé Tchité (Standard) : scoorde twee keer tegen de club waar hij deze zomer heel dicht bij stond. De terugkeer van ‘le vrai Tchité’?

4. Igor Vetokele (Cercle Brugge) : vijf maanden terug nog een illustere Gentse belofte die bijna voor tweedeklasser Roeselare had getekend. Succesvol speerpunt voorin bij Cercle door het uitvallen van Baldé en Foley. Ongelooflijk snel en balvast.

5. Tome Pachovski (Beerschot) : kreeg door de blessure van Stijnen de kans om zich nog eens te tonen en deed dat ook tegen Bergen, met enkele knappe reddingen.

6. Daylon Claasen (Lierse) : heel vinnig, gemakkelijk infiltrerend en handig tussen de linies lopend. Dook goed in de rug van de flankverdedigers.

7. Anthony Limbombe (Genk) : met zijn snelheid onhoudbaar voor de Kortrijkse rechterflank, sterke invalbeurt bekroond met de gelijkmaker.

8. Thomas Kaminski (OH Leuven) : verijdelde een hogere score met gepaste ingrepen. Hoge reactiesnelheid, is duidelijk klaar voor een stap hogerop.

9. Christian Brüls (Gent) : bloeit volledig open doordat hij van trainer Sollied zijn intuïtie mag volgen. Technisch vaardig, snel en heel alert.

10. Stein Huysegems (Lierse) : duidelijk geprikkeld door het feit dat hij moet proberen zijn laatste kans te grijpen. Verloor weinig van zijn snelheid, sterk collectief denkend bij tweede goal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content