1. Matías Suárez (Anderlecht) : trekt de positieve lijn door, ook nu de dagen korter worden. De flitsen van de Argentijn deden Standard veel pijn, de fans smulden bij zoveel lekkers.

2. Vadis Odjidja (Club Brugge) : brak de wedstrijd open met een ronduit fantastische rush vanuit het eigen strafschopgebied, waarna hij de bal met veel gevoel tot bij Meunier stak. Daarnaast ook een prima wedstrijd.

3. Dieumerci Mbokani (Anderlecht) : maakte eigenlijk twee doelpunten tegen zijn ex-club. De goal die wél werd goedgekeurd, toont dat de Congolees zijn killerinstinct en gave afwerking niet is kwijtgespeeld.

4. Rachid Bourabia (Bergen) : beschikt over een aanvallende productiviteit die week na week bevestigd wordt. Ook niet te beroerd om mee te verdedigen. De revelatie bij de revelatie.

5. Lucas Biglia (Anderlecht) : de stille architect van de 5-0 tegen Standard. Verdeelt en heerst waardoor Jovanovic, Mbokani en Suarez zich voorin kunnen uitleven.

6. Milos Maric (Lierse) : De motor op het middenveld bij Lierse. Rustpunt voor zijn medespelers, goeie passing en sterk in de duels.

7. Ivan Leko (Lokeren): de eeuwige draaischijf van Lokeren. Op zijn snelheid zit al een tijdje sleet, maar trapt nog steeds alle corners, (bijna) alle vrije trappen en verdeelt het spel. Op die manier enorm belangrijk voor het team van Peter Maes.

8. Denis Alibec (KV Mechelen) : viel tegen Cercle Brugge gretig in, creëerde vooral in het begin van de tweede helft verscheidene keren gevaar vanaf de linkerflank en zorgde ook zelf voor doelgevaar, alles weliswaar zonder resultaat.

9. Mohamed Elgabas (Lierse) : hielp met twee goals zijn team aan de eerste uitoverwinning van het seizoen. Altijd aanspeelbaar, heel beweeglijk.

10. Hernan Losada (Beerschot) : maakte het verschil in het eerste kwartier na rust. Tot dan nagenoeg afwezig.

1. Matías Suárez (Anderlecht) : trekt de positieve lijn door, ook nu de dagen korter worden. De flitsen van de Argentijn deden Standard veel pijn, de fans smulden bij zoveel lekkers. 2. Vadis Odjidja (Club Brugge) : brak de wedstrijd open met een ronduit fantastische rush vanuit het eigen strafschopgebied, waarna hij de bal met veel gevoel tot bij Meunier stak. Daarnaast ook een prima wedstrijd. 3. Dieumerci Mbokani (Anderlecht) : maakte eigenlijk twee doelpunten tegen zijn ex-club. De goal die wél werd goedgekeurd, toont dat de Congolees zijn killerinstinct en gave afwerking niet is kwijtgespeeld. 4. Rachid Bourabia (Bergen) : beschikt over een aanvallende productiviteit die week na week bevestigd wordt. Ook niet te beroerd om mee te verdedigen. De revelatie bij de revelatie. 5. Lucas Biglia (Anderlecht) : de stille architect van de 5-0 tegen Standard. Verdeelt en heerst waardoor Jovanovic, Mbokani en Suarez zich voorin kunnen uitleven. 6. Milos Maric (Lierse) : De motor op het middenveld bij Lierse. Rustpunt voor zijn medespelers, goeie passing en sterk in de duels. 7. Ivan Leko (Lokeren): de eeuwige draaischijf van Lokeren. Op zijn snelheid zit al een tijdje sleet, maar trapt nog steeds alle corners, (bijna) alle vrije trappen en verdeelt het spel. Op die manier enorm belangrijk voor het team van Peter Maes. 8. Denis Alibec (KV Mechelen) : viel tegen Cercle Brugge gretig in, creëerde vooral in het begin van de tweede helft verscheidene keren gevaar vanaf de linkerflank en zorgde ook zelf voor doelgevaar, alles weliswaar zonder resultaat. 9. Mohamed Elgabas (Lierse) : hielp met twee goals zijn team aan de eerste uitoverwinning van het seizoen. Altijd aanspeelbaar, heel beweeglijk. 10. Hernan Losada (Beerschot) : maakte het verschil in het eerste kwartier na rust. Tot dan nagenoeg afwezig.