SPEELDAG 16:

1. Sherjill MacDonald (Beerschot) : bevestigde het voorgevoel van zijn trainer: hij scoorde. Zelfs twee keer. Was met zijn snelheid een gesel voor de Genkse verdediging.

2. Jérémy Perbet (Bergen) : opnieuw drie goals in één wedstrijd. Er valt meer en meer te horen dat de Gouden Stier in januari niet langer in Bergen zal rondlopen.

3. Cheikhou Kouyaté (Anderlecht) : één van de weinigen bij Anderlecht die zijn niveau haalde. Heerst in de verdediging en zorgt regelmatig voor overwicht op het middenveld door op het gepaste moment te infiltreren.

4. Hernan Losada (Beerschot) : regisseerde zijn ploeg naar de zege. Dook constant in de rug van Camus en Tözsér, die daar geen raad mee wisten.

5. Frank Boeckx (AA Gent) : doet Jorgacevic volledig vergeten. Ook op Sclessin niet op een foutje te betrappen, hield Gent zelfs enkele keren recht.

6. Niki Zimling (Club Brugge) : samen met Dirar de voorlopige uitblinker onder Daum. Kampioen van de recuperatie, maar ook meer en meer een draaischijf in de opbouw.

7. Kristof Van Hout (KV Kortrijk) : dit seizoen al een paar keer in de fout, vorige speeldag op de bank, maar nu foutloos en één cruciale redding erbovenop: een voetreflex bij 1-2 toen Vetokele voor hem verscheen. Redde zo twee punten voor zijn ploeg.

8. Boubacar Diabang (KV Mechelen) : een echte topschutter zal hij allicht nooit worden en hij mist nog te veel kansen, maar tegen Lierse was hij toch betrokken bij de twee fases die voor zijn ploeg doelpunten opleverden.

9. Eiji Kawashima (Lierse) : hield tegen KV Mechelen met enkele knappe reddingen tijdens de eerste helft zijn team in de wedstrijd, terwijl zijn ploegmaats er wekelijks niets van bakten.

10. Thomas Kaminski (OH Leuven) : vervolledigt als vierde doelman deze toptien. Pakte in het Astridpark uit met een paar broodnodige saves en verzorgde zo zijn P.R. naar zijn toekomstige publiek toe.

SPEELDAG 16:1. Sherjill MacDonald (Beerschot) : bevestigde het voorgevoel van zijn trainer: hij scoorde. Zelfs twee keer. Was met zijn snelheid een gesel voor de Genkse verdediging. 2. Jérémy Perbet (Bergen) : opnieuw drie goals in één wedstrijd. Er valt meer en meer te horen dat de Gouden Stier in januari niet langer in Bergen zal rondlopen. 3. Cheikhou Kouyaté (Anderlecht) : één van de weinigen bij Anderlecht die zijn niveau haalde. Heerst in de verdediging en zorgt regelmatig voor overwicht op het middenveld door op het gepaste moment te infiltreren. 4. Hernan Losada (Beerschot) : regisseerde zijn ploeg naar de zege. Dook constant in de rug van Camus en Tözsér, die daar geen raad mee wisten. 5. Frank Boeckx (AA Gent) : doet Jorgacevic volledig vergeten. Ook op Sclessin niet op een foutje te betrappen, hield Gent zelfs enkele keren recht. 6. Niki Zimling (Club Brugge) : samen met Dirar de voorlopige uitblinker onder Daum. Kampioen van de recuperatie, maar ook meer en meer een draaischijf in de opbouw. 7. Kristof Van Hout (KV Kortrijk) : dit seizoen al een paar keer in de fout, vorige speeldag op de bank, maar nu foutloos en één cruciale redding erbovenop: een voetreflex bij 1-2 toen Vetokele voor hem verscheen. Redde zo twee punten voor zijn ploeg. 8. Boubacar Diabang (KV Mechelen) : een echte topschutter zal hij allicht nooit worden en hij mist nog te veel kansen, maar tegen Lierse was hij toch betrokken bij de twee fases die voor zijn ploeg doelpunten opleverden. 9. Eiji Kawashima (Lierse) : hield tegen KV Mechelen met enkele knappe reddingen tijdens de eerste helft zijn team in de wedstrijd, terwijl zijn ploegmaats er wekelijks niets van bakten. 10. Thomas Kaminski (OH Leuven) : vervolledigt als vierde doelman deze toptien. Pakte in het Astridpark uit met een paar broodnodige saves en verzorgde zo zijn P.R. naar zijn toekomstige publiek toe.