TOP VIJF VAN DE WEEK

1. Thibaut Courtois (Genk) : negentien jaar oud en de beste keeper van België. Courtois maakte Genk kampioen met sublieme reflexen op de voorlaatste speeldag tegen Lokeren en met een paar supersaves in de slotfase tegen Standard.

2. Jelle Van Damme (Standard) : bleef tot het bittere einde dé aanjager van Standard. Ging gedurende de volledige play-offs voorop in de strijd en maakte zijn nieuwe club ei zo na kampioen. 3. Ivan Perisic (Club Brugge) : snelde in een verschroeiende eindsprint Jelle Vossen nog voorbij als topschutter. Tweeëntwintig goals, niet slecht voor iemand die tegen zijn zin op de linkerkant geposteerd werd. Verlaat naar eigen zeggen zonder twijfel Club Brugge.

4. Kevin De Bruyne (Genk) : een van de beslissende factoren in de titelstrijd. De Bruyne zorgde altijd voor dreigende rushes en scoorde op Gent een heerlijk doelpunt.

5. Fernando Canesin Matos (Anderlecht) : de jonge Braziliaanse spits vormde het enige lichtpunt in een belabberde slotfase van de play-offs bij Anderlecht.

TOP VIJF VAN DE WEEK1. Thibaut Courtois (Genk) : negentien jaar oud en de beste keeper van België. Courtois maakte Genk kampioen met sublieme reflexen op de voorlaatste speeldag tegen Lokeren en met een paar supersaves in de slotfase tegen Standard. 2. Jelle Van Damme (Standard) : bleef tot het bittere einde dé aanjager van Standard. Ging gedurende de volledige play-offs voorop in de strijd en maakte zijn nieuwe club ei zo na kampioen. 3. Ivan Perisic (Club Brugge) : snelde in een verschroeiende eindsprint Jelle Vossen nog voorbij als topschutter. Tweeëntwintig goals, niet slecht voor iemand die tegen zijn zin op de linkerkant geposteerd werd. Verlaat naar eigen zeggen zonder twijfel Club Brugge. 4. Kevin De Bruyne (Genk) : een van de beslissende factoren in de titelstrijd. De Bruyne zorgde altijd voor dreigende rushes en scoorde op Gent een heerlijk doelpunt. 5. Fernando Canesin Matos (Anderlecht) : de jonge Braziliaanse spits vormde het enige lichtpunt in een belabberde slotfase van de play-offs bij Anderlecht.