Als je het cv bekijkt van de 27-jarige linksvoetige winger, valt het meteen op: sinds 2011 veranderde Marcelo Estigarribia elk seizoen van club. In 2011-2012 speelde hij bij Juventus (en werd er kampioen), in 2012-2013 bij Sampdoria, vorig seizoen bij Chievo Verona en nu bij Atalanta Bergamo. Niet toevallig werd de Paraguayaanse international in 2011 gecontracteerd door Global Soccer Management, een investeringsfonds uit Zweden. Zij verplichten hem elk seizoen van team te veranderen.

Het principe is eenvoudig: GSM verhuurt de speler voor een schappelijke prijs, de club betaalt het salaris van de speler en fungeert als uitstalraam. De club krijgt ook een aankoopoptie, maar in het geval van Estigarribia is die zo hoog - vijf miljoen euro - dat voorlopig niemand erop ingegaan is. Nochtans speelde hij bij Juve 18 wedstrijden, bij Sampdoria 35 en bij Chievo 29.

"Ik heb geen spijt van mijn contract bij GSM omdat het mijn ticket naar Europa was, maar het begint wel een beetje zwaar te worden om elk jaar te verhuizen", getuigt de speler in El País. "Elke zomer ga ik met vakantie zonder te weten waar ik het seizoen erop zal belanden. En vaak krijg ik pas erg laat te horen welke club het geworden is. Mocht ik nog alleen zijn, zou me dat niet storen, maar ik heb nu een vrouw en een dochtertje. Daarom heb ik het fonds onder druk gezet en heb ik laten weten: 'Ofwel blijf ik hier, ofwel keer ik terug naar Paraguay, iets anders wil ik niet.'"

Als je het cv bekijkt van de 27-jarige linksvoetige winger, valt het meteen op: sinds 2011 veranderde Marcelo Estigarribia elk seizoen van club. In 2011-2012 speelde hij bij Juventus (en werd er kampioen), in 2012-2013 bij Sampdoria, vorig seizoen bij Chievo Verona en nu bij Atalanta Bergamo. Niet toevallig werd de Paraguayaanse international in 2011 gecontracteerd door Global Soccer Management, een investeringsfonds uit Zweden. Zij verplichten hem elk seizoen van team te veranderen. Het principe is eenvoudig: GSM verhuurt de speler voor een schappelijke prijs, de club betaalt het salaris van de speler en fungeert als uitstalraam. De club krijgt ook een aankoopoptie, maar in het geval van Estigarribia is die zo hoog - vijf miljoen euro - dat voorlopig niemand erop ingegaan is. Nochtans speelde hij bij Juve 18 wedstrijden, bij Sampdoria 35 en bij Chievo 29. "Ik heb geen spijt van mijn contract bij GSM omdat het mijn ticket naar Europa was, maar het begint wel een beetje zwaar te worden om elk jaar te verhuizen", getuigt de speler in El País. "Elke zomer ga ik met vakantie zonder te weten waar ik het seizoen erop zal belanden. En vaak krijg ik pas erg laat te horen welke club het geworden is. Mocht ik nog alleen zijn, zou me dat niet storen, maar ik heb nu een vrouw en een dochtertje. Daarom heb ik het fonds onder druk gezet en heb ik laten weten: 'Ofwel blijf ik hier, ofwel keer ik terug naar Paraguay, iets anders wil ik niet.'"