In deze woelige tijden voor RC Genk is aanvoerder David Hubert (23) belangrijker dan ooit om de rust in de tent te bewaren. Niet enkel op het veld, ook ernaast. In Sport/Voetbalmagazine ontkent hij niet dat er binnen de spelersgroep wat wrevel ontstaan is over de inkomenskloof tussen aangetrokken jongens en spelers uit de eigen jeugd. "Als je als club meer wil, moet je er ook meer geld durven instoppen. Je kunt meer doen voor meer geld, maar niet meer doen voor minder geld," zegt Hubert. "Ik praat nu over het verhogen van contracten, over het belonen van spelers voor hun prestaties, over spelers 'content' houden in Genk, zodat ze niet proberen om naar ergens anders te gaan, over proberen een basis te vormen van een ploeg."

"Als een speler 1 verdient en bij een nieuwe club 4 kan krijgen, zal hij meer geneigd zijn om te vertrekken dan wanneer hij 2 of 3 verdient. In die laatste gevallen denkt hij: uiteindelijk zit ik hier toch goed. In het afwegen van de pro's en contra's van een transfer, zakt dan een belangrijke pro serieus in gewicht. Dan gaan andere factoren de doorslag geven."

"Ik zeg niet dat ze hier met zware contracten in het rond moeten beginnen te gooien, maar er is nog altijd een groot verschil tussen Club Brugge en Anderlecht en Genk.

"Spelers die iets betekend hebben voor de club, moet je correct durven belonen. Dat is meer mijn visie, en niet: risico's nemen door dikke transfersommen te betalen en direct hoge contracten te geven aan spelers die nog moeten bewijzen dat ze zich hier kunnen aanpassen en hier goed in hun vel kunnen zitten."

Wrevel

Hubert ontkent ook niet dat er binnen de spelersgroep wat wrevel ontstaan is over de inkomenskloof tussen aangetrokken jongens en spelers uit de eigen jeugd.

"De ervaring leert ons dat jeugdspelers op financieel vlak de grootste stappen kunnen zetten door te vertrekken", verklaart Hubert. "Bij een transfer is er een club die je echt wil en die aanlokkelijk wil lijken. Kom je uit de jeugd, dan behoor je al tot die club. Dan moet je je twee tot drie keer zo hard bewijzen ten opzichte van die aangetrokken speler, die geld kostte en die ze dus ook niet zomaar op de bank gaan zetten ten koste van een jeugdspeler."

"Anders vernietigt een club zijn eigen kapitaal, want die aangetrokken speler zakt dan in waarde, die ga je niet meer aan een betere prijs kunnen verkopen én die verdient veel geld met louter op de bank zitten. Dat is waarom je problemen krijgt met je doorstroming als je veel geld stopt in spelers die je haalt." (KDR/MS)

In deze woelige tijden voor RC Genk is aanvoerder David Hubert (23) belangrijker dan ooit om de rust in de tent te bewaren. Niet enkel op het veld, ook ernaast. In Sport/Voetbalmagazine ontkent hij niet dat er binnen de spelersgroep wat wrevel ontstaan is over de inkomenskloof tussen aangetrokken jongens en spelers uit de eigen jeugd. "Als je als club meer wil, moet je er ook meer geld durven instoppen. Je kunt meer doen voor meer geld, maar niet meer doen voor minder geld," zegt Hubert. "Ik praat nu over het verhogen van contracten, over het belonen van spelers voor hun prestaties, over spelers 'content' houden in Genk, zodat ze niet proberen om naar ergens anders te gaan, over proberen een basis te vormen van een ploeg." "Als een speler 1 verdient en bij een nieuwe club 4 kan krijgen, zal hij meer geneigd zijn om te vertrekken dan wanneer hij 2 of 3 verdient. In die laatste gevallen denkt hij: uiteindelijk zit ik hier toch goed. In het afwegen van de pro's en contra's van een transfer, zakt dan een belangrijke pro serieus in gewicht. Dan gaan andere factoren de doorslag geven." "Ik zeg niet dat ze hier met zware contracten in het rond moeten beginnen te gooien, maar er is nog altijd een groot verschil tussen Club Brugge en Anderlecht en Genk. "Spelers die iets betekend hebben voor de club, moet je correct durven belonen. Dat is meer mijn visie, en niet: risico's nemen door dikke transfersommen te betalen en direct hoge contracten te geven aan spelers die nog moeten bewijzen dat ze zich hier kunnen aanpassen en hier goed in hun vel kunnen zitten." Wrevel Hubert ontkent ook niet dat er binnen de spelersgroep wat wrevel ontstaan is over de inkomenskloof tussen aangetrokken jongens en spelers uit de eigen jeugd. "De ervaring leert ons dat jeugdspelers op financieel vlak de grootste stappen kunnen zetten door te vertrekken", verklaart Hubert. "Bij een transfer is er een club die je echt wil en die aanlokkelijk wil lijken. Kom je uit de jeugd, dan behoor je al tot die club. Dan moet je je twee tot drie keer zo hard bewijzen ten opzichte van die aangetrokken speler, die geld kostte en die ze dus ook niet zomaar op de bank gaan zetten ten koste van een jeugdspeler." "Anders vernietigt een club zijn eigen kapitaal, want die aangetrokken speler zakt dan in waarde, die ga je niet meer aan een betere prijs kunnen verkopen én die verdient veel geld met louter op de bank zitten. Dat is waarom je problemen krijgt met je doorstroming als je veel geld stopt in spelers die je haalt." (KDR/MS)