Wanneer Hein Vanhaezebrouck zondagavond zijn spelers het Vanden Stockstadion in stuurt, zal Dalibor Veselinovic daar niet tussen lopen. Anderlecht liet een clausule in de huurovereenkomst met Kortrijk opnemen die het verbiedt de Serviër tegen zijn feitelijke werkgever op te stellen.

"Klopt", zegt Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck. "De spelersraad is onder aanvoering van kapitein Olivier Deschacht bij mij gekomen. Zij wisten dat in het bondsreglement staat dat er bij een terbeschikkingstelling van een speler overeengekomen kan worden om die speler niet tegen zijn club te laten spelen."

"Anderlecht heeft een grote kern, wij stellen voortdurend spelers ter beschikking. De spelersraad stelde vast dat die jongens vaak ontgoocheld zijn omdat ze elders worden gestald, met als gevolg dat ze zich dubbel plooien tegen ons."

"Bovendien worden ze vaak nog grotendeels of helemaal door ons betaald. De spelersraad vond dat geen gezonde situatie. Ik had daar oren naar. Hun argumentatie was correct."

Geen primeurDe demarche van de spelersraad gebeurde nadat Pablo Chavarría (KV Kortrijk) en Christophe Diandy (OH Leuven) al ter beschikking waren gesteld. Zij ontsnappen aan de nieuwe beleidslijn.

Die is overigens geen primeur. Toen Standard Rami Gershon en nadien ook Christian Benteke tijdelijk aan KV Kortrijk afstond, kregen zij vanuit Luik het verbod om in de onderlinge duels mee te spelen. Kortrijk dwong later af dat die voorwaarde verviel.

Naar aanleiding van de terbeschikkingstelling van Hernan Losada aan Charleroi ontstond hierover vorig seizoen een verbaal steekspel tussen Anderlecht en Standard. Losada beweerde achteraf dat hij van Anderlecht geen negentig minuten tegen hen op het veld mocht staan. Anderlecht ontkende.

Van Holsbeeck: "In het verleden hebben wij hier nooit een probleem van gemaakt. Chavarría en Reynaldo hebben vorig seizoen tegen ons gescoord terwijl ze eigenlijk door ons betaald werden."

"Nu moeten we eerlijk toegeven dat dit beter niet meer kan. Stel dat Anderlecht in de play-offs tegen Kortrijk moet met als inzet kwalificatie voor de Champions League en zij spelen met een voorlijn Chavarría-Veselinovic, dat zou niet gezond zijn. Vanaf nu zal geen enkele speler die door ons in België ter beschikking wordt gesteld nog tegen ons mogen spelen."

Veselinovic misnoegdVeselinovic zelf is alvast misnoegd: "Of Anderlecht bang is voor mij, dat weet ik niet, maar ik vind het wel vreemd. Alle andere spelers die uitgeleend worden, mogen wel spelen tegen Anderlecht, maar ik niet. Ik heb nog geprobeerd om dat uit mijn contract te krijgen, maar Van Holsbeeck was categoriek."

"Een ramp is het natuurlijk niet, dan bewijs ik me wel in die andere achtentwintig wedstrijden." (JH/BV)

Meer details over de transfers van Chavarria en Veselinovic van Anderlecht naar KV Kortrijk lees je deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Wanneer Hein Vanhaezebrouck zondagavond zijn spelers het Vanden Stockstadion in stuurt, zal Dalibor Veselinovic daar niet tussen lopen. Anderlecht liet een clausule in de huurovereenkomst met Kortrijk opnemen die het verbiedt de Serviër tegen zijn feitelijke werkgever op te stellen. "Klopt", zegt Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck. "De spelersraad is onder aanvoering van kapitein Olivier Deschacht bij mij gekomen. Zij wisten dat in het bondsreglement staat dat er bij een terbeschikkingstelling van een speler overeengekomen kan worden om die speler niet tegen zijn club te laten spelen." "Anderlecht heeft een grote kern, wij stellen voortdurend spelers ter beschikking. De spelersraad stelde vast dat die jongens vaak ontgoocheld zijn omdat ze elders worden gestald, met als gevolg dat ze zich dubbel plooien tegen ons." "Bovendien worden ze vaak nog grotendeels of helemaal door ons betaald. De spelersraad vond dat geen gezonde situatie. Ik had daar oren naar. Hun argumentatie was correct." Geen primeurDe demarche van de spelersraad gebeurde nadat Pablo Chavarría (KV Kortrijk) en Christophe Diandy (OH Leuven) al ter beschikking waren gesteld. Zij ontsnappen aan de nieuwe beleidslijn. Die is overigens geen primeur. Toen Standard Rami Gershon en nadien ook Christian Benteke tijdelijk aan KV Kortrijk afstond, kregen zij vanuit Luik het verbod om in de onderlinge duels mee te spelen. Kortrijk dwong later af dat die voorwaarde verviel. Naar aanleiding van de terbeschikkingstelling van Hernan Losada aan Charleroi ontstond hierover vorig seizoen een verbaal steekspel tussen Anderlecht en Standard. Losada beweerde achteraf dat hij van Anderlecht geen negentig minuten tegen hen op het veld mocht staan. Anderlecht ontkende. Van Holsbeeck: "In het verleden hebben wij hier nooit een probleem van gemaakt. Chavarría en Reynaldo hebben vorig seizoen tegen ons gescoord terwijl ze eigenlijk door ons betaald werden." "Nu moeten we eerlijk toegeven dat dit beter niet meer kan. Stel dat Anderlecht in de play-offs tegen Kortrijk moet met als inzet kwalificatie voor de Champions League en zij spelen met een voorlijn Chavarría-Veselinovic, dat zou niet gezond zijn. Vanaf nu zal geen enkele speler die door ons in België ter beschikking wordt gesteld nog tegen ons mogen spelen." Veselinovic misnoegdVeselinovic zelf is alvast misnoegd: "Of Anderlecht bang is voor mij, dat weet ik niet, maar ik vind het wel vreemd. Alle andere spelers die uitgeleend worden, mogen wel spelen tegen Anderlecht, maar ik niet. Ik heb nog geprobeerd om dat uit mijn contract te krijgen, maar Van Holsbeeck was categoriek." "Een ramp is het natuurlijk niet, dan bewijs ik me wel in die andere achtentwintig wedstrijden." (JH/BV)