KRC Genk ontvangt in de Europa League het Portugese Sporting Lissabon. Een club in (financiële) nood.
Bij Sporting Clube de Portugal gelden Stijn Schaars (ex-AZ) en Ricky van Wolfswinkel (ex-FC Utrecht) als blikvangers. Jarenlang was het groen-witte voetbalfabriekje de hofleverancier van de Portugese nationale ploeg. Nani, Cristiano Ronaldo en Moutinho werden er opgeleid. Veel titels leverde dat niet op, maar respect in Europa wel.

En toch: het is een gekwetste ploeg die naar Limburg afreist, met slechts één punt uit twee EL-wedstrijden. Dat én de slechte start in de competitie kostte de kop van coach Ricardo Sá Pinto, die de club vorig seizoen nog naar de halve finale van de EL en de finale van de Taça (beker) leidde. De club zit bovendien zwaar in de problemen, een schuld die tegen de 200 miljoen euro aanschurkt.

"We zijn in ons voortbestaan bedreigd", klonk het vorig weekend alarmerend. Omdat de jeugdopleiding te weinig prijzen opleverde, werd gekozen voor een meer uitgebouwd transferbeleid, maar door een aantal slechte aankopen werd dat een fiasco. (PTK)

KRC Genk ontvangt in de Europa League het Portugese Sporting Lissabon. Een club in (financiële) nood. Bij Sporting Clube de Portugal gelden Stijn Schaars (ex-AZ) en Ricky van Wolfswinkel (ex-FC Utrecht) als blikvangers. Jarenlang was het groen-witte voetbalfabriekje de hofleverancier van de Portugese nationale ploeg. Nani, Cristiano Ronaldo en Moutinho werden er opgeleid. Veel titels leverde dat niet op, maar respect in Europa wel. En toch: het is een gekwetste ploeg die naar Limburg afreist, met slechts één punt uit twee EL-wedstrijden. Dat én de slechte start in de competitie kostte de kop van coach Ricardo Sá Pinto, die de club vorig seizoen nog naar de halve finale van de EL en de finale van de Taça (beker) leidde. De club zit bovendien zwaar in de problemen, een schuld die tegen de 200 miljoen euro aanschurkt. "We zijn in ons voortbestaan bedreigd", klonk het vorig weekend alarmerend. Omdat de jeugdopleiding te weinig prijzen opleverde, werd gekozen voor een meer uitgebouwd transferbeleid, maar door een aantal slechte aankopen werd dat een fiasco. (PTK)