Franky Vercauteren is niet langer coach van de Portugese eersteklasser Sporting Lissabon. Hij was amper twee maanden en een half in dienst bij de 'Verde-e-Brancos'.

Vercauteren (56) wordt bij Sporting Lissabon opgevolgd door Jesualdo Ferreira, die half december nog was aangesteld als sportief directeur. Ferreira gaat beide functies combineren.

Op de clubwebsite bedankt Sporting Vercauteren nog voor zijn inzet en professionalisme.

Teleurstellend

Vercauteren was eind oktober Ricardo Sa Pinto opgevolgd bij Sporting. Hij kreeg er een contract tot 30 juni 2013, met optie op een langer verblijf, maar ook hij kreeg het team niet op de rails.

Sporting verloor op de dertiende competitiespeeldag met 0-1 van Paços Ferreira en staat in de stand op een erg teleurstellende twaalfde stek.

Belgische titels

Vercauteren trainde in België KV Mechelen, RSC Anderlecht en KRC Genk en was ook korte tijd Belgisch bondscoach.

Hij veroverde drie landstitels, twee met Anderlecht en één met KRC Genk. Na anderhalf jaar bij de Limburgers vertrok de Brusselaar in de zomer van 2011 naar Al-Jazira in Abu Dhabi. In maart 2012 kreeg hij de bons bij Al-Jazira.

Franky Vercauteren is niet langer coach van de Portugese eersteklasser Sporting Lissabon. Hij was amper twee maanden en een half in dienst bij de 'Verde-e-Brancos'. Vercauteren (56) wordt bij Sporting Lissabon opgevolgd door Jesualdo Ferreira, die half december nog was aangesteld als sportief directeur. Ferreira gaat beide functies combineren. Op de clubwebsite bedankt Sporting Vercauteren nog voor zijn inzet en professionalisme. Teleurstellend Vercauteren was eind oktober Ricardo Sa Pinto opgevolgd bij Sporting. Hij kreeg er een contract tot 30 juni 2013, met optie op een langer verblijf, maar ook hij kreeg het team niet op de rails. Sporting verloor op de dertiende competitiespeeldag met 0-1 van Paços Ferreira en staat in de stand op een erg teleurstellende twaalfde stek. Belgische titels Vercauteren trainde in België KV Mechelen, RSC Anderlecht en KRC Genk en was ook korte tijd Belgisch bondscoach. Hij veroverde drie landstitels, twee met Anderlecht en één met KRC Genk. Na anderhalf jaar bij de Limburgers vertrok de Brusselaar in de zomer van 2011 naar Al-Jazira in Abu Dhabi. In maart 2012 kreeg hij de bons bij Al-Jazira.