Stak Jack Warner financiële hulp aan Haïti in eigen zak?

© Belga Image

Jack Warner, een van de spilfiguren in het onderzoek naar corruptie bij de FIFA, wordt er ook van verdacht dat hij geld in eigen zak heeft gestoken dat bestemd was voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti in 2010.

Warner bezocht Haïti in 2010 en zamelde via de FIFA en de Zuid-Koreaanse voetbalbond 750.000 dollar in, geld dat bedoeld was voor de opbouw van het Caribische land na de verwoestende aardbeving die aan meer dan 200.000 mensen het leven kostte. Volgens de Britse omroep BBC, die documenten van de Amerikaanse FBI citeert, is dat geld terechtgekomen op een persoonlijke rekening op naam van Jack Warner. Meer dan vier jaar later bestaat er geen spoor van.

Corruptieonderzoek

Warner is een van de 14 FIFA-toplui die worden aangeklaagd door de Amerikaanse justitie. Als voormalig vicevoorzitter van de Wereldvoetbalbond en voormalig voorzitter van de Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond CONCACAF is hij de grootste naam onder de geviseerde bobo’s in het Amerikaanse corruptieonderzoek.

De politicus uit Trinidad & Tobago wordt er onder meer van verdacht miljoenen smeergeld te hebben ontvangen om stemmen voor Zuid-Afrika te kopen, dat later de organisatie voor het WK 2010 binnenhaalde. De internationale politie Interpol plaatste hem op zijn ‘most wanted’ lijst.

Warner ontkent alle beschuldigingen en zei vorige week dat hij de vuile was van de FIFA zou buitenhangen, ‘ondanks de vrees voor zijn leven’. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content