Standard probeerde de partij in handen te nemen na een aftastende start, waarin beide teams niet verder kwamen dan enkele halve kansjes. Dat lukte niet meteen, ook omdat de Rouches toch woelwater Maxime Lestienne misten, die ziek de wedstrijd moest laten schieten. Met de rust in zicht kwam de thuisploeg dan toch wat opzetten, maar Vitoria-sluitstuk Miguel Silva echt op proef stellen lukte niet.

Vitoria kreeg de eerste grote kans na de koffie. Milinkovic-Savic, die zijn debuut maakte en de voorkeur kreeg op Bodart, hield zijn netten schoon. Standard kwam dan toch voor, toen de bezoekende captain Hanin (66.) een center van Vojvoda in eigen doel devieerde. Bastien liet even nadien de 2-0 liggen, oog in oog met Miguel Silva.

Aan de overkant bleef het wel opletten, en Milinkovic-Savic hield de thuisploeg met een kopbalsave overeind. Preud'homme wilde de nul vasthouden en bracht verdediger Zinho Vanheusden, die na een lange blessure zijn comeback vierde. Standard hield stand, en in de slotfase nam Paul-José Mpoku (90.+1) met de 2-0 alle twijfel weg.

In dezelfde groep F klom Arsenal op bezoek bij Eintracht Frankfurt op voorsprong, toen een trap van Willock (38.) afweek en binnenvloog. In de slotfase diepten de Engelsen de kloof verder uit. Saka (85.) en Aubameyang (88.) zorgden voor de 0-3 eindstand. Thuisspeler Kohr liep even voordien tegen zijn tweede geel aan. Op de tweede speeldag, op 3 oktober, trekt Standard naar Londen voor een clash met Arsenal. Vitoria ontvangt in zijn eerste thuismatch Frankfurt.

AA Gent

In de goed volgelopen Ghelamco Arena was Jonathan David (2. en 43.) met twee treffers de absolute uitblinker in een aangename eerste helft. De tegentreffer van Wahbi Khazri na 38 minuten was er eentje om in te kaderen.

Een owngoal van Loïc Perrin bracht de stand op 3-1 voor de Buffalo's en toen leek de wedstrijd gespeeld. Een onwaarschijnlijke blunder van Thomas Kaminski zorgde echter voor de Franse aansluitingstreffer, waardoor het nog een kwartier bibberen werd. Gent hield stand en kan na een geslaagde competitiestart met sprankelend voetbal ook terugblikken op een mooie start van de Europa League, na een lange voorronde langs Viitorul, Larnaca en Rijeka.

Op de tweede speeldag in deze groep gaan de Gentenaars op donderdag 3 oktober op bezoek bij het Oekraïense Oleksandria, dat met 3-1 verloor in Wolfsburg, terwijl Saint-Etienne dan de Duitsers ontvangt.

Standard probeerde de partij in handen te nemen na een aftastende start, waarin beide teams niet verder kwamen dan enkele halve kansjes. Dat lukte niet meteen, ook omdat de Rouches toch woelwater Maxime Lestienne misten, die ziek de wedstrijd moest laten schieten. Met de rust in zicht kwam de thuisploeg dan toch wat opzetten, maar Vitoria-sluitstuk Miguel Silva echt op proef stellen lukte niet. Vitoria kreeg de eerste grote kans na de koffie. Milinkovic-Savic, die zijn debuut maakte en de voorkeur kreeg op Bodart, hield zijn netten schoon. Standard kwam dan toch voor, toen de bezoekende captain Hanin (66.) een center van Vojvoda in eigen doel devieerde. Bastien liet even nadien de 2-0 liggen, oog in oog met Miguel Silva. Aan de overkant bleef het wel opletten, en Milinkovic-Savic hield de thuisploeg met een kopbalsave overeind. Preud'homme wilde de nul vasthouden en bracht verdediger Zinho Vanheusden, die na een lange blessure zijn comeback vierde. Standard hield stand, en in de slotfase nam Paul-José Mpoku (90.+1) met de 2-0 alle twijfel weg. In dezelfde groep F klom Arsenal op bezoek bij Eintracht Frankfurt op voorsprong, toen een trap van Willock (38.) afweek en binnenvloog. In de slotfase diepten de Engelsen de kloof verder uit. Saka (85.) en Aubameyang (88.) zorgden voor de 0-3 eindstand. Thuisspeler Kohr liep even voordien tegen zijn tweede geel aan. Op de tweede speeldag, op 3 oktober, trekt Standard naar Londen voor een clash met Arsenal. Vitoria ontvangt in zijn eerste thuismatch Frankfurt. AA Gent In de goed volgelopen Ghelamco Arena was Jonathan David (2. en 43.) met twee treffers de absolute uitblinker in een aangename eerste helft. De tegentreffer van Wahbi Khazri na 38 minuten was er eentje om in te kaderen. Een owngoal van Loïc Perrin bracht de stand op 3-1 voor de Buffalo's en toen leek de wedstrijd gespeeld. Een onwaarschijnlijke blunder van Thomas Kaminski zorgde echter voor de Franse aansluitingstreffer, waardoor het nog een kwartier bibberen werd. Gent hield stand en kan na een geslaagde competitiestart met sprankelend voetbal ook terugblikken op een mooie start van de Europa League, na een lange voorronde langs Viitorul, Larnaca en Rijeka. Op de tweede speeldag in deze groep gaan de Gentenaars op donderdag 3 oktober op bezoek bij het Oekraïense Oleksandria, dat met 3-1 verloor in Wolfsburg, terwijl Saint-Etienne dan de Duitsers ontvangt.