Standard gaat ongeslagen door naar zestiende finales Europa League

Standard wint van FC Kopenhagen met 1-0 en eindigt zo als groepswinnaar in groep B van de Europa League.

Standard heeft zijn laatste wedstrijd in groep B van de Europa League met het kleinste verschil gewonnen van FC Kopenhagen. Batshuayi zette net na het halfuur de 0-1 eindstand op het bord. Net als Anderlecht gaat Standard zo ongeslagen door naar de zestiende finales.

Standard was al sinds de voorlaatste speeldag zeker van de groepswinst en kwalificatie voor de 1/16e finales. Trainer Riga gunde dan ook wat spelers rust en liet Frank Berrier nog eens starten. Ook de jonge spits Michy Batshuayi stond aan de aftrap en hij bedankte met een goal voor het vertrouwen. De 18-jarige kreeg net voorbij het halfuur de bal op links, draaide zich vrij en trof van op de rand van de zestien raak in de benedenhoek. De thuisploeg raakte amper aan kansen en de 0-1 was dan ook een logische ruststand.

Kopenhagen, dat de heenmatch in Luik met 3-0 verloor, ging in de tweede helft nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Nordstrand was er met een afstandsschot dicht bij, maar zijn knal spatte uiteen op de lat. N’Doye kreeg nog een goede kopkans en Vingaard knalde in de extra tijd in het zijnet, maar de gelijkmaker kwam er niet meer.

In de andere groepsmatch won Hannover met 3-1 van Vorskla Poltava. De Duitsers, die al zeker waren van de tweede plaats, eindigen zo met 11 punten, drie minder dan Standard. Kopenhagen blijft op 5 punten, Poltava is laatste met 2 punten. Later donderdagavond speelt Club Brugge in groep H tegen Braga. (Belga/INM)