Vicekampioen Standard Luik heeft zich woensdagavond niet kunnen plaatsen voor de play-offs van de Champions League.

Standard moest minstens een doelpunt scoren om zich na de 1-1 uit de heenwedstrijd te kunnen plaatsen voor de play-offs van de Champions League en dus trokken de Rouches in de beginfase het spel naar zich toe, maar meer dan twee halve kansen voor Tchité leverde dat niet op. De thuisploeg loerde echter op de tegenaanval en vooral de pijlsnelle Mehmedi zaaide onrust in de Luikse verdediging. Na 20 minuten besloot de Portugese ref De Sousa de thuisploeg een handje te helpen door de bal op de stip te leggen en Yoni Buyens van het veld te sturen na een lichte fout op de doorgebroken Mehmedi. Die laatste ging met vertrouwen achter de bal staan, maar Bolat lag goed in de hoek en hield de 0-0 op het scorebord.

Een kwartier na de koffie wist Zürich de man-meer-situatie dan toch uit te buiten. Aegerter bediende woelwater Mehmedi knap en die stifte de bal over de uitgekomen Bolat: 1-0. De Rouches moesten nu alles op alles zetten om nog twee keer te scoren tegen de rode lantaarn uit de Zwitserse competitie. Riga bracht Benteke in, maar uitgespeelde kansen speelden de moegestreden bezoekers niet meer bij elkaar. (Belga)

Vicekampioen Standard Luik heeft zich woensdagavond niet kunnen plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Standard moest minstens een doelpunt scoren om zich na de 1-1 uit de heenwedstrijd te kunnen plaatsen voor de play-offs van de Champions League en dus trokken de Rouches in de beginfase het spel naar zich toe, maar meer dan twee halve kansen voor Tchité leverde dat niet op. De thuisploeg loerde echter op de tegenaanval en vooral de pijlsnelle Mehmedi zaaide onrust in de Luikse verdediging. Na 20 minuten besloot de Portugese ref De Sousa de thuisploeg een handje te helpen door de bal op de stip te leggen en Yoni Buyens van het veld te sturen na een lichte fout op de doorgebroken Mehmedi. Die laatste ging met vertrouwen achter de bal staan, maar Bolat lag goed in de hoek en hield de 0-0 op het scorebord. Een kwartier na de koffie wist Zürich de man-meer-situatie dan toch uit te buiten. Aegerter bediende woelwater Mehmedi knap en die stifte de bal over de uitgekomen Bolat: 1-0. De Rouches moesten nu alles op alles zetten om nog twee keer te scoren tegen de rode lantaarn uit de Zwitserse competitie. Riga bracht Benteke in, maar uitgespeelde kansen speelden de moegestreden bezoekers niet meer bij elkaar. (Belga)