Eerste achtervolger en titelfavorietTwente had zo niets aan de 1-2 zege in Den Haag. Het strandde op twee punten van een derde titel op rij.

Standard is de laatste kampioen in de BeNeLeague. Na drie seizoenen wordt het kampioenschap met de beste Belgische en Nederlandse clubs weer opgedoekt. De Nederlandse voetbalbond wil opnieuw een competitie met alleen maar Nederlandse clubs.

Te weinig weerwerk

Standard werd dan wel twee keer vicekampioen en één keer kampioen, maar de andere Belgische clubs konden die van Nederland heel wat minder weerwerk bieden. Dit seizoen werd Lierse zevende, Anderlecht achtste, AA Gent negende, Club Brugge elfde en Oud-Hevelee Leuven dertiende op dertien deelnemende clubs. Op zes speeldagen van het einde had Standard zich dan ook al van een achttiende Belgische titel, de vijfde op rij, verzekerd.

(Belga/RR)

Eerste achtervolger en titelfavorietTwente had zo niets aan de 1-2 zege in Den Haag. Het strandde op twee punten van een derde titel op rij.Standard is de laatste kampioen in de BeNeLeague. Na drie seizoenen wordt het kampioenschap met de beste Belgische en Nederlandse clubs weer opgedoekt. De Nederlandse voetbalbond wil opnieuw een competitie met alleen maar Nederlandse clubs. Standard werd dan wel twee keer vicekampioen en één keer kampioen, maar de andere Belgische clubs konden die van Nederland heel wat minder weerwerk bieden. Dit seizoen werd Lierse zevende, Anderlecht achtste, AA Gent negende, Club Brugge elfde en Oud-Hevelee Leuven dertiende op dertien deelnemende clubs. Op zes speeldagen van het einde had Standard zich dan ook al van een achttiende Belgische titel, de vijfde op rij, verzekerd. (Belga/RR)