Standard wint met 1-2 in Xanthi

Standard heeft een goeie uitgangspositie verworven in de derde voorronde van de Europa League. De Luikenaars wonnen de heenwedstrijd bij het Griekse Xanthi met 1-2.

Trainer Guy Luzon had er alle vertrouwen in en bracht een veredeld B-elftal aan de aftrap. Bij de rust stond het 1-1 gelijk. Geoffrey Mujangi Bia bracht Standard in de 18e minuut op voorsprong.

Serge Dié scoorde in de 36e minuut voor de Grieken. Vijf minuten na de pauze kon de Braziliaan Marcelinho alleen op Eiji Kawashima af. Met een prima reflex redde de Japanse doelman de meubelen voor Standard.

Slappe strafschop

Drie minuten later miste Mujangi Bia van op de penaltystip de kans om Standard opnieuw op voorsprong te brengen. De Zwitserse scheidsrechter Sascha Kever had de bal op de stip gelegd na een fout van Dimitris Komesidis op Imoh Ezekiel binnen de zestien. Mujangi Bia trapte echter te zwak en doelman Dimitris Kiriakidis bracht redding.

Na 66 minuten moest Xanthi met tien voort, na een tweede gele kaart voor Manolis Bertos. Een kwartier voor tijd buitte Laurent Ciman de numerieke meerderheid uit door de 1-2 eindstand binnen te koppen. De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag gespeeld. (Belga/TV)