Standbeelden Kompany en Silva worden zaterdag onthuld bij Manchester City

© GETTY

Manchester City zal zaterdagmiddag voor het competitieduel tegen Arsenal standbeelden onthullen van Vincent Kompany en David Silva. De beelden van de twee clublegenden krijgen een plaats voor het Etihad Stadium.

Een derde standbeeld, van recordschutter Sergio Aguero, is voorzien voor juni 2022.

Volgens City zijn de standbeelden een erkenning voor hun ‘ongeziene bijdrage aan de transformatie van de club’. Kompany, jarenlang aanvoerder, verliet Manchester in 2019 voor Anderlecht met onder meer vier landstitels, twee FA Cups en vier EFL Cups.

De standbeelden zijn een werkstuk van de gelauwerde kunstenaar Andy Scott. Die kon Silva en Kompany wel alleen virtueel ontmoeten door de coronapandemie.

‘Eigenlijk hebben Vincent en David geen standbeelden nodig om hun verwezenlijkingen te belichamen die ze het voorbije decennium bij Manchester City hebben neergezet’, zegt clubvoorzitter Khaldoon Al Mubarak. ‘Ze worden nu al beschouwd als iconen van hun generatie. Maar deze kunstwerken geven ons, en de volgende generaties, de kans om de magische momenten te herinneren die beide mannen hebben gecreëerd.’

Partner Content