Sterspeler Duitsland: Thomas Müller (26)

27/04/16 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:25

De fiere wereldkampioen kreeg in eigen land een hoop kritiek over zich heen na een matige start van zijn EK-kwalificatiecampagne. De Duitsers verloren zelfs van hun grote rivaal: Polen. Op het EK zitten de twee landen in dezelfde groep, de Weltmeister is uit op revanche.

Sterspeler Duitsland: Thomas Müller (26)

Thomas Müller © Belga Image

De meest competitieve Duitse voetballer uit de kern is zonder twijfel Thomas Müller. Door zijn wilskracht haalt hij het bloed vaak van onder de nagels van zijn directe tegenstander. Tijdens de kwalificatiewedstrijden scoorde Müller maar liefst acht keer.

Ballenjongen

Na Müllers eerste vriendschappelijke interland tegen Argentinië weigerde toenmalig Argentijns bondscoach Diego Maradona naast een ballenjongen te zitten op de persconferentie. Pluisje had Müller niet herkend als Duits international.

Toen de twee landen elkaar opnieuw tegenkwamen in de kwartfinale op het WK in 2010, leerde de Duitser Maradona en zijn Albiceleste een lesje. Müller scoorde en die Mannschaft won met 4-0.

Müller groeide al snel uit tot dé man van de grote wedstrijden. Hij scoorde vijfmaal op het WK 2010 en deed dat kunstje in 2014 nog eens over. Duitsland is door de weelde aan wereldtoppers als Müller in de kern, een topfavoriet voor de Europese titel dit jaar.

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Onze partners