Sterspeler IJsland: Gylfi Sigurdsson (26)

06/06/16 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Voor de eerste keer ooit neemt IJsland deel aan een groot tornooi. Het land met slechts 300.000 inwoners dankt dat vooral aan een oerdegelijke organisatie en zijn sterspeler Gylfi Sigurdsson.

Sterspeler IJsland: Gylfi Sigurdsson (26)

Gylfi Sigurdsson © Belga Image

Ondanks het feit dat de IJslander maar dertien wedstrijden speelde, werd hij aan het begin van zijn carrière bij Hoffenheim uitgeroepen tot speler van het jaar. Swansea besloot de middenvelder meteen naar de Premier League te halen.

Sigurdsson maakte bij The Swans vooral indruk met zijn fantastische traptechniek. In 2012 besloot Tottenham Sigurdsson een kans te geven aan de top. Na twee seizoenen keerde de IJslander al terug naar Swansea.

Geschiedenis schrijven

Toen de Rode Duivels in november van 2014 oefenden tegen een veredeld B-elftal van de IJslanders, beten ze zich bijna de tanden stuk op de taaie defensie van de voetbaldwerg.

In 2012 stond IJsland nog maar 90e op de FIFA-ranglijst. Nu doet het land voor het eerst mee aan een EK. Gylfi Sigurdsson is de grote troef van een voor de rest zeer stug spelend elftal.

<iframe width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/oQFFrnGe7TY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners