Toen Marc Degryse werd gevraagd tegen welke ploegen hij de Rode Duivels liever niet zag spelen op het EK, schoot er één ploeg hem meteen te binnen: Oostenrijk!

De Oostenrijkers haalden bij de kwalificaties een knappe 28 op 30 punten in een groep met Rusland en Zweden. De ploeg bestaat zo goed als helemaal uit basisspelers in de Bundesliga of de Premier League.

Overvolle prijzenkast

David Alaba werd door Louis van Gaal bij de hoofdmacht van Bayern geïntroduceerd. Op zijn 23e heeft de Oostenrijker in München al alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij haalde al vijf titels, vier bekers en de Champions League binnen.

Bij Oostenrijk is Alaba de jongste international ooit. Ondertussen is hij ook al vijf keer uitgeroepen tot Oostenrijks voetballer van het jaar.

Philippe Briers

Toen Marc Degryse werd gevraagd tegen welke ploegen hij de Rode Duivels liever niet zag spelen op het EK, schoot er één ploeg hem meteen te binnen: Oostenrijk!De Oostenrijkers haalden bij de kwalificaties een knappe 28 op 30 punten in een groep met Rusland en Zweden. De ploeg bestaat zo goed als helemaal uit basisspelers in de Bundesliga of de Premier League.David Alaba werd door Louis van Gaal bij de hoofdmacht van Bayern geïntroduceerd. Op zijn 23e heeft de Oostenrijker in München al alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij haalde al vijf titels, vier bekers en de Champions League binnen.Bij Oostenrijk is Alaba de jongste international ooit. Ondertussen is hij ook al vijf keer uitgeroepen tot Oostenrijks voetballer van het jaar.Philippe Briers