Sterspeler Oostenrijk: David Alaba (23)

07/06/16 om 15:20 - Bijgewerkt om 15:22

Oostenrijk klimt geruisloos naar de top van het Europese voetbal. De spelers zijn bijna allemaal aan de slag in een topcompetitie en ze hebben de beste linksback ter wereld in hun kern: David Alaba.

Sterspeler Oostenrijk: David Alaba (23)

David Alaba (R) © Belga Image

Toen Marc Degryse werd gevraagd tegen welke ploegen hij de Rode Duivels liever niet zag spelen op het EK, schoot er één ploeg hem meteen te binnen: Oostenrijk!

De Oostenrijkers haalden bij de kwalificaties een knappe 28 op 30 punten in een groep met Rusland en Zweden. De ploeg bestaat zo goed als helemaal uit basisspelers in de Bundesliga of de Premier League.

Overvolle prijzenkast

David Alaba werd door Louis van Gaal bij de hoofdmacht van Bayern geïntroduceerd. Op zijn 23e heeft de Oostenrijker in München al alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij haalde al vijf titels, vier bekers en de Champions League binnen.

Bij Oostenrijk is Alaba de jongste international ooit. Ondertussen is hij ook al vijf keer uitgeroepen tot Oostenrijks voetballer van het jaar.

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners