Sterspeler Zweden: Zlatan Ibrahimovic (34)

04/06/16 om 08:30 - Bijgewerkt op 06/06/16 om 16:21

Het moet een grote kampioen als Zlatan Ibrahimovic pijn doen dat hij met Zweden nog geen successen heeft kunnen behalen. Komt daar straks verandering in?

Sterspeler Zweden: Zlatan Ibrahimovic (34)

Zlatan Ibrahimovic © Belga Image

Alle ogen in Zweden zullen toch weer op Zlatan Ibrahimovic gericht zijn. Hij werd onlangs topschutter aller tijden voor zijn land. De spits wordt er niet jonger op, het EK in Frankrijk kan zomaar het laatste grote tornooi worden voor de Zweed.

De vorige twee EK-edities eindigden op een mislukking voor Zweden. Ondanks de wereldgoal van Ibrahimovic tegen de Engelsen op het vorige EK, verloren de Zweden zowel tegen de Engeland als tegen Oekraïne. Het toernooi eindigde zo al na de eerste ronde.

Clash met België

Zlatan Ibrahimovic zal het op dit EK moeten opnemen tegen de Rode Duivels in de groepsfase. Angst staat niet in het woordenboek van de Zweed, maar doorstoten in een groep met België, Italië en Ierland zal ook voor een superspits als Ibrahimovic een aartsmoeilijke opdracht worden.

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Onze partners