Afgelopen zomer verruilde de 24-jarige flankspeler voor ongeveer 1 miljoen euro het Nederlandse De Graafschap voor de Engelse tweedeklasser Southampton, waar hij een driejarig contract mocht tekenen.

Het was voor Steve De Ridder een droom om voor een club van over het Kanaal uit te komen, vandaar dat de Oost-Vlaming - ooit bij AA Gent te licht bevonden door huidig bondscoach Georges Leekens - de voormalige Premier Leagueclub verkoos boven aanbiedingen van onder andere FC Utrecht, AZ en SV Zulte Waregem.

Die laatste club is de huidige werkgever van zijn ex-coach Darije Kalezic. Het niveauverschil is echter groot, zo mocht de vinnige De Ridder al ondervinden. Bij de absolute topper tegen West Ham afgelopen week mocht hij vier minuten invallen (waarbij hij een gele kaart pakte) en mee de krappe 1-0-winst vieren, waardoor zijn club met 26 punten uit twaalf duels de kloof met de Hammers uitdiepte tot vier eenheden.

Een echte basisspeler is De Ridder nog niet bij The Saints. In de elf duels die hij betwistte, geraakte de spits aan één doelpunt (in de slotminuut bij de 2-1-nederlaag bij Cardiff City op 28 september) en één assist. (FV)

Afgelopen zomer verruilde de 24-jarige flankspeler voor ongeveer 1 miljoen euro het Nederlandse De Graafschap voor de Engelse tweedeklasser Southampton, waar hij een driejarig contract mocht tekenen. Het was voor Steve De Ridder een droom om voor een club van over het Kanaal uit te komen, vandaar dat de Oost-Vlaming - ooit bij AA Gent te licht bevonden door huidig bondscoach Georges Leekens - de voormalige Premier Leagueclub verkoos boven aanbiedingen van onder andere FC Utrecht, AZ en SV Zulte Waregem. Die laatste club is de huidige werkgever van zijn ex-coach Darije Kalezic. Het niveauverschil is echter groot, zo mocht de vinnige De Ridder al ondervinden. Bij de absolute topper tegen West Ham afgelopen week mocht hij vier minuten invallen (waarbij hij een gele kaart pakte) en mee de krappe 1-0-winst vieren, waardoor zijn club met 26 punten uit twaalf duels de kloof met de Hammers uitdiepte tot vier eenheden. Een echte basisspeler is De Ridder nog niet bij The Saints. In de elf duels die hij betwistte, geraakte de spits aan één doelpunt (in de slotminuut bij de 2-1-nederlaag bij Cardiff City op 28 september) en één assist. (FV)