Standard geeft Steven Defour tot zaterdag om een transfer te regelen, zo zegt Paul Stefani, de manager van Defour, aan Sport/Voetbalmagazine. Een transfer naar Lokomotiv Moskou zag de ex-aanvoerder van de Rouches niet zitten, een aanbod van Udinese was niet interessant genoeg en Sporting Lissabon haakte af. Met Porto wordt nog verder onderhandeld.

Dat Defour weg wil, is duidelijk. Stefani: "Uiteindelijk is hij langer in Luik gebleven dan voorzien. Het plan was: twee of drie jaar. Hij is er nu vijf seizoenen, en heeft er een fantastisch palmares verzameld. Voor het seizoen heeft hij daarover gesproken met de trainer."

"De overname of de komst van een nieuwe trainer heeft aan zijn plan niets veranderd. Dit is het geschikte moment om te gaan, als er een goed bod komt."

Dat de speler er niet met zijn gedachten bij is, ontkent Defours schoonvader Costa Mbisdikis met klem.

"Zondag is Steven op zijn vrije dag nog twee keer gaan lopen. Dat hij zich niet verzorgt zoals het hoort, is larie. Hij zou toch wel dom zijn om zich nu te laten gaan, als er morgen een geïnteresseerde ploeg komt? Steven verzorgt zich tot en met."

Maandag hadden Stefani en Mbisdikis een constructief gesprek met Standard, dat de speler tot zaterdag de tijd geeft om nog een club te vinden. "Zaterdag weten we waar we aan toe zijn", zegt Stefani. (GF)

Standard geeft Steven Defour tot zaterdag om een transfer te regelen, zo zegt Paul Stefani, de manager van Defour, aan Sport/Voetbalmagazine. Een transfer naar Lokomotiv Moskou zag de ex-aanvoerder van de Rouches niet zitten, een aanbod van Udinese was niet interessant genoeg en Sporting Lissabon haakte af. Met Porto wordt nog verder onderhandeld. Dat Defour weg wil, is duidelijk. Stefani: "Uiteindelijk is hij langer in Luik gebleven dan voorzien. Het plan was: twee of drie jaar. Hij is er nu vijf seizoenen, en heeft er een fantastisch palmares verzameld. Voor het seizoen heeft hij daarover gesproken met de trainer." "De overname of de komst van een nieuwe trainer heeft aan zijn plan niets veranderd. Dit is het geschikte moment om te gaan, als er een goed bod komt." Dat de speler er niet met zijn gedachten bij is, ontkent Defours schoonvader Costa Mbisdikis met klem. "Zondag is Steven op zijn vrije dag nog twee keer gaan lopen. Dat hij zich niet verzorgt zoals het hoort, is larie. Hij zou toch wel dom zijn om zich nu te laten gaan, als er morgen een geïnteresseerde ploeg komt? Steven verzorgt zich tot en met." Maandag hadden Stefani en Mbisdikis een constructief gesprek met Standard, dat de speler tot zaterdag de tijd geeft om nog een club te vinden. "Zaterdag weten we waar we aan toe zijn", zegt Stefani. (GF)