Wat vindt u van de zaak-Stijnen? Neem deel aan de discussie op onze Facebookpagina .

Stijn Stijnen is naar de B-kern van Club Brugge verwezen omdat hij een anonieme lastercampagne voerde tegen zijn club en zijn ploegmaats, ontdekte VRT-journalist Peter Vandenbempt. De vriendin en de broer van de doelman nemen alle schuld op zich.

Stijnen had onder valse naam verscheidene e-mailadressen aangemaakt waarmee hij de internetfora bestookte, vernam Vandenbempt nadat trainer en spelers van Club Brugge van de feiten op de hoogte gebracht waren.

Doelmannen

Vandenbempt: "Het begon nog vrij onschuldig met boodschappen waarin Stijnen zichzelf verheerlijkte als 'boegbeeld van de club' en dergelijke. Nadien ging hij zijn pijlen in negatieve zin richten op de andere doelmannen van Club Brugge. Eerst op Geert De Vlieger, met wie hij nooit een goede verstandhouding gehad heeft, en nadien ook op de jonge Colin Coosemans, die momenteel een basistek bij de club heeft."

"Het escaleerde pas echt toen er opgeroepen werd om naar de thuiswedstrijden van Club Brugge te komen met spandoeken gericht tegen Coosemans en ook tegen het nieuwe bestuur van Club. Dat gebeurde onder valse namen, die allemaal aan de URL's van Stijnen en twee van zijn familieleden gelinkt konden worden."

"Volgens mij kan dit niet anders dan het einde van Stijnen bij Club Brugge betekenen", besloot Vandenbempt.

Emotioneel

In een mededeling aan Sporza nemen de vriendin en de broer van Stijnen alle schuld op zich voor de internetcampagne. "Stijnen treft geen schuld," luidt het.

De twee zouden de berichten gepost hebben omdat de kritiek op Stijnen hen emotioneel te veel geworden was. Ze beroepen zich op hun vrijheid van meningsuiting en bieden Stijnen hun excuses aan.

Stijn Stijnen is naar de B-kern van Club Brugge verwezen omdat hij een anonieme lastercampagne voerde tegen zijn club en zijn ploegmaats, ontdekte VRT-journalist Peter Vandenbempt. De vriendin en de broer van de doelman nemen alle schuld op zich. Stijnen had onder valse naam verscheidene e-mailadressen aangemaakt waarmee hij de internetfora bestookte, vernam Vandenbempt nadat trainer en spelers van Club Brugge van de feiten op de hoogte gebracht waren. Doelmannen Vandenbempt: "Het begon nog vrij onschuldig met boodschappen waarin Stijnen zichzelf verheerlijkte als 'boegbeeld van de club' en dergelijke. Nadien ging hij zijn pijlen in negatieve zin richten op de andere doelmannen van Club Brugge. Eerst op Geert De Vlieger, met wie hij nooit een goede verstandhouding gehad heeft, en nadien ook op de jonge Colin Coosemans, die momenteel een basistek bij de club heeft." "Het escaleerde pas echt toen er opgeroepen werd om naar de thuiswedstrijden van Club Brugge te komen met spandoeken gericht tegen Coosemans en ook tegen het nieuwe bestuur van Club. Dat gebeurde onder valse namen, die allemaal aan de URL's van Stijnen en twee van zijn familieleden gelinkt konden worden." "Volgens mij kan dit niet anders dan het einde van Stijnen bij Club Brugge betekenen", besloot Vandenbempt. Emotioneel In een mededeling aan Sporza nemen de vriendin en de broer van Stijnen alle schuld op zich voor de internetcampagne. "Stijnen treft geen schuld," luidt het. De twee zouden de berichten gepost hebben omdat de kritiek op Stijnen hen emotioneel te veel geworden was. Ze beroepen zich op hun vrijheid van meningsuiting en bieden Stijnen hun excuses aan.