De troepen van Laurent Blanc wonnen dit jaar al voor de derde keer op rij de Ligue 1 en pakten ook al de Coupe de la Ligue. De trofeeënkast van de Parijzenaren kan zaterdag nog wat aangevuld worden als ze erin slagen om voor de negende keer de Coupe de France te veroveren.

Daarvoor moeten ze wel voorbij AJ Auxerre, dat dit jaar negende eindigde in de Ligue 2. Auxerre tuimelde in 2012 uit de hoogste divisie en heeft het moeilijk om het niveau van weleer te halen.

Eerste prijs voor Vannuchi?

Sinds maart 2014 is Jean-Luc Vannuchi trainer bij AJA. De oud-speler van OGC Nice volgde Bernard Casoni op. Voor Vannuchi is Auxerre zijn eerste club op het hoogste niveau.

De onervaren coach pakte nog geen enkele prijs en wil PSG het vuur aan de schenen leggen: "Wat ons nu overkomt is fantastisch. Wat het resultaat ook is, het wordt een match om nooit te vergeten. Maar we hebben zeker geen schrik van PSG, misschien zijn ze minder gefocust na het behalen van de titel."

Vannuchi's opponent, Laurent Blanc, heeft veel meer ervaring. Al is het voor Paris Saint-Germain ook al van 2010 geleden dat ze de Franse beker nog eens wonnen. Auxerre won de trofee al vier keer en speelde in 2005 voor het laatst de finale.

Yannis Mbombo

Bij AJ Auxerre is onze landgenoot Yannis Mbombo actief. De 21-jarige spits wordt dit seizoen door Standard uitgeleend aan de Franse tweedeklasser.

De Congolese Belg kende een moeilijk seizoen in Frankrijk. In alle competities samen verscheen hij slecht zes keer aan de aftrap en viel hij drie keer in. Afwachten of Mbombo tijdens zijn laatste match bij Auxerre kan rekenen op een basisplaats.

Bij PSG wordt het uitkijken naar de prestatie van fenomeen Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits won dit jaar zijn 12e (!) landstitel in 14 seizoenen. (MDL)

De troepen van Laurent Blanc wonnen dit jaar al voor de derde keer op rij de Ligue 1 en pakten ook al de Coupe de la Ligue. De trofeeënkast van de Parijzenaren kan zaterdag nog wat aangevuld worden als ze erin slagen om voor de negende keer de Coupe de France te veroveren. Daarvoor moeten ze wel voorbij AJ Auxerre, dat dit jaar negende eindigde in de Ligue 2. Auxerre tuimelde in 2012 uit de hoogste divisie en heeft het moeilijk om het niveau van weleer te halen. Eerste prijs voor Vannuchi?Sinds maart 2014 is Jean-Luc Vannuchi trainer bij AJA. De oud-speler van OGC Nice volgde Bernard Casoni op. Voor Vannuchi is Auxerre zijn eerste club op het hoogste niveau. De onervaren coach pakte nog geen enkele prijs en wil PSG het vuur aan de schenen leggen: "Wat ons nu overkomt is fantastisch. Wat het resultaat ook is, het wordt een match om nooit te vergeten. Maar we hebben zeker geen schrik van PSG, misschien zijn ze minder gefocust na het behalen van de titel."Vannuchi's opponent, Laurent Blanc, heeft veel meer ervaring. Al is het voor Paris Saint-Germain ook al van 2010 geleden dat ze de Franse beker nog eens wonnen. Auxerre won de trofee al vier keer en speelde in 2005 voor het laatst de finale. Yannis MbomboBij AJ Auxerre is onze landgenoot Yannis Mbombo actief. De 21-jarige spits wordt dit seizoen door Standard uitgeleend aan de Franse tweedeklasser. De Congolese Belg kende een moeilijk seizoen in Frankrijk. In alle competities samen verscheen hij slecht zes keer aan de aftrap en viel hij drie keer in. Afwachten of Mbombo tijdens zijn laatste match bij Auxerre kan rekenen op een basisplaats. Bij PSG wordt het uitkijken naar de prestatie van fenomeen Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits won dit jaar zijn 12e (!) landstitel in 14 seizoenen. (MDL)