Super League: UEFA start disciplinair onderzoek tegen Real, Barça en Juve

© GETTY

De Europese Voetbalbond (UEFA) is woensdag met een disciplinair onderzoek gestart tegen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus, de laatste drie clubs die nog geen afscheid namen van de Super League.

Vrijdag dreigde de UEFA al met sancties tegen de drie clubs, vijf dagen later kondigt de instantie aan dat ‘UEFA Ethische en Disciplinaire Inspecteurs’ zijn aangesteld om het onderzoek te voeren naar ‘een potentiële schending van het wettelijk kader van de UEFA’. De clubs riskeren uitgesloten te worden van de competities van de UEFA, een van de zwaarst mogelijke sancties. De bestuurders kunnen geweerd worden van alle voetbalgerelateerde activiteiten.

Real Madrid, Barcelona en Juventus behoorden tot de twaalf clubs die aan de basis stonden van het project rond de Super League, een competitie die los van de UEFA zou georganiseerd worden met een aantal Europese topclubs. Negen clubs trokken zich intussen terug uit het project en bereikten een akkoord met de UEFA over onder meer het afstaan van vijf procent van hun inkomsten uit Europees voetbal gedurende één seizoen. Juventus, Real Madrid en Barcelona trokken zich nog niet terug en gingen niet akkoord met wat de UEFA ‘herintegratiemaatregelen’ noemde.

Partner Content