Sven Verdonck, de Belgische verdediger van de Nederlandse tweedeklasser Fortuna Sittard, is door de Nederlandse voetbalbond (KNVB) voor twee jaar geschorst wegens dopinggebruik.

De 22-jarige Verdonck, die ook bij RC Genk en FC Brussels voetbalde, testte in april positief op het verboden product stanozolol, een anabole steroïde. Hij gaf het gebruik toe.

De advocaat van Verdonck, Wil van Megen, zegt in de Concentra-kranten dat de verdediger werd betrapt na een wedstrijd waarin hij niet eens aan de bak mocht.

"Het is een eenmalige vergissing van hem geweest. Hij is lang geblesseerd geweest en heeft het gebruikt. Als het spul gevonden wordt, ben je strafbaar. Zo simpel is het."

Sven Verdonck, de Belgische verdediger van de Nederlandse tweedeklasser Fortuna Sittard, is door de Nederlandse voetbalbond (KNVB) voor twee jaar geschorst wegens dopinggebruik. De 22-jarige Verdonck, die ook bij RC Genk en FC Brussels voetbalde, testte in april positief op het verboden product stanozolol, een anabole steroïde. Hij gaf het gebruik toe. De advocaat van Verdonck, Wil van Megen, zegt in de Concentra-kranten dat de verdediger werd betrapt na een wedstrijd waarin hij niet eens aan de bak mocht. "Het is een eenmalige vergissing van hem geweest. Hij is lang geblesseerd geweest en heeft het gebruikt. Als het spul gevonden wordt, ben je strafbaar. Zo simpel is het."