Swerts trapt scheenbeen Martens open (video)

04/04/11 om 16:00 - Bijgewerkt om 16:00

Bron: Sportmagazine

De Belgische middenvelder van AZ Alkmaar is mogelijk drie tot vier weken buiten strijd. Zijn landgenoot bij Feyenoord riskeert een schorsing van vier speeldagen.

Swerts trapt scheenbeen Martens open (video)

© ANP

Maarten Martens, de Belgische middenvelder van AZ Alkmaar, is mogelijk drie tot vier weken buiten strijd. In de competitiewedstrijd tegen Feyenoord liep hij zaterdag een zware scheenbeenblessure op bij een tackle van landgenoot Gill Swerts. Martens moest met een diepe wonde in zijn rechterscheenbeen van het veld worden gedragen. Swerts werd na de tackle uitgesloten met een rode kaart.

De aanklager betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond KNVB formuleerde maandag een schikkingsvoorstel van vier speeldagen voor Swerts. Het is nu aan de Belg en zijn club om het voorstel al dan niet te aanvaarden.

Mogelijk is het seizoen van Martens dus afgelopen. AZ sluit op 15 mei de reguliere competitie af met een verplaatsing naar Utrecht. Afgaande op het klassement kunnen ze dan misschien nog strijden in de play-offs voor een Europees ticket. (Belga/KVDA)

Bekijk de tackle van Swerts op Martens (vanaf 5:00):

Onze partners