Didier Tholot (50) is gefrustreerd door het feit dat trainers tijdens matchen bijna geen rol meer kunnen spelen. Daarom pleit hij bij de FIFA voor de introductie van tactische pauzes, net zoals die al bestaan in andere sporten (basketbal, handbal). Volgens de Fransman zou één onderbreking per helft de rol van de mannen langs de zijlijn kunnen opwaarderen. 'Een pauze van één minuut zou al volstaan om het verloop van een wedstrijd te veranderen of het tactisch schema bij te sturen. Het voetbal van vandaag heeft nood aan vernieuwing.'

Het idee komt niet van Tholot zelf, maar van een zekere José Mourinho. 'Ik hoop dat ik nog altijd in het voetbal zit op het moment dat coaches de kans krijgen om het spel één keer per helft stil te leggen, omdat je een match zo veel beter kan maken', verklaarde de Portugees al in augustus.

Volgens de krant zou zo'n pauze een meerwaarde kunnen betekenen, maar riskeert het ook het spel te versnipperen. Tijdens het WK in Brazilië had de FIFA al pauzes van drie minuten toegestaan in de 30e en de 60e minuut in wedstrijden die in erg warme omstandigheden gespeeld werden. Toen zijn ploeg met 1-0 van Mexico aan het verliezen was, maakte Louis van Gaal handig gebruik van de onderbreking om zijn ploeg te herorganiseren (van 5-3-2 naar 4-2-4). 'Dat was een intelligente manier om van die hydratatiepauze te profiteren', verklaarde de Nederlander na de 1-2-overwinning.

Didier Tholot (50) is gefrustreerd door het feit dat trainers tijdens matchen bijna geen rol meer kunnen spelen. Daarom pleit hij bij de FIFA voor de introductie van tactische pauzes, net zoals die al bestaan in andere sporten (basketbal, handbal). Volgens de Fransman zou één onderbreking per helft de rol van de mannen langs de zijlijn kunnen opwaarderen. 'Een pauze van één minuut zou al volstaan om het verloop van een wedstrijd te veranderen of het tactisch schema bij te sturen. Het voetbal van vandaag heeft nood aan vernieuwing.'Het idee komt niet van Tholot zelf, maar van een zekere José Mourinho. 'Ik hoop dat ik nog altijd in het voetbal zit op het moment dat coaches de kans krijgen om het spel één keer per helft stil te leggen, omdat je een match zo veel beter kan maken', verklaarde de Portugees al in augustus. Volgens de krant zou zo'n pauze een meerwaarde kunnen betekenen, maar riskeert het ook het spel te versnipperen. Tijdens het WK in Brazilië had de FIFA al pauzes van drie minuten toegestaan in de 30e en de 60e minuut in wedstrijden die in erg warme omstandigheden gespeeld werden. Toen zijn ploeg met 1-0 van Mexico aan het verliezen was, maakte Louis van Gaal handig gebruik van de onderbreking om zijn ploeg te herorganiseren (van 5-3-2 naar 4-2-4). 'Dat was een intelligente manier om van die hydratatiepauze te profiteren', verklaarde de Nederlander na de 1-2-overwinning.