Tchité werd geboren in Burundi en heeft naast de Burundese, de Rwandese en de Congolese sinds 2008 ook de Belgische nationaliteit.

Omdat hij al voor de jeugdelftallen van Burundi uitkwam en volgens de FIFA ook bij Rwanda tekende, mag hij niet meer voor de Rode Duivels voetballen. Het reglement stelt immers dat een speler slechts één keer van nationale ploeg mag veranderen. Tchité beweert dat zijn aansluiting bij Rwanda vervalst is.

Het Brusselse Hof van Beroep behandelde het dossier op 13 januari in kort geding en beschouwde de klacht van Tchité tegen de FIFA toen als ontvankelijk maar ongefundeerd.

Tchité werd geboren in Burundi en heeft naast de Burundese, de Rwandese en de Congolese sinds 2008 ook de Belgische nationaliteit. Omdat hij al voor de jeugdelftallen van Burundi uitkwam en volgens de FIFA ook bij Rwanda tekende, mag hij niet meer voor de Rode Duivels voetballen. Het reglement stelt immers dat een speler slechts één keer van nationale ploeg mag veranderen. Tchité beweert dat zijn aansluiting bij Rwanda vervalst is. Het Brusselse Hof van Beroep behandelde het dossier op 13 januari in kort geding en beschouwde de klacht van Tchité tegen de FIFA toen als ontvankelijk maar ongefundeerd.