Tegendoelpunt van Molde nekt Standard: 3-1

Standard Luik wist zich niet te plaatsen voor de Europa League. Tegen Molde kwam het na een 2-0 uitwinst niet verder dan 3-1 thuis. Molde gaat door op basis van zijn uitdoelpunt.

Na de uitnederlaag (2-0) bij het Noorse Molde kwam het er voor Standard op aan snel te scoren.

De Luikenaars begonnen sterk aan de wedstrijd. Anthony Knockaert wist in de 26e minuut af te ronden na een mooi maneuver van Van Damme.

Etzaz Hussain kon kort voor de rust via een vrijschop gelijkmaken. Thuram verkeek zich op een botsende bal.

Ook in de tweede helft ging Luik aanvallend van start. Drie minuten na de pauze gaf Ivan Santini de thuisploeg terug hoop. Hij kopte binnen op aangeven van Brüls.

Zevende

De Rouches hadden nog enkele kansen, Molde kon gevaarlijk tegenprikken. Slechts laat in de toegevoegde tijd kon Standard via Adrien Trebel een derde keer scoren.

Zo ging Standard onverwacht ten onder tegen Molde, dat zevende staat in de Noorse competitie.

Zo blijven drie Belgische clubs in Europese competities over: Gent in de Champions League, en Anderlecht en Club Brugge in de Europa League.