Engeland domineerde de partij vanaf het begin en na dertien minuten was het een eerste keer raak. Marcus Rashford (Manchester United) haalde van buiten de zestien hard uit en zag de bal heerlijk over Real Madrid-doelman Keylor Navas in de winkelhaak caprioleren, 1-0.

Ook na rust - en ondanks de wissels - bleven de Engelsen de bovenliggende partij. Invaller Welbeck besliste de partij een kwartier voor tijd door een voorzet van een andere invaller, Alli, feilloos binnen te knikken.

Bij Costa Rica bleven Bryan Ruiz en Randall Azofeifa (beiden ex-AA Gent) op de bank.

De Costa Ricanen nemen het in de groepsfase in poule E op tegen Servië (17 juni), Brazilië (22 juni) en Zwitserland (27 juni). Engeland treft in groep G eerst Tunesië (18 juni) en Panama (24 juni), alvorens te eindigen tegen de Rode Duivels (28 juni).

Engeland domineerde de partij vanaf het begin en na dertien minuten was het een eerste keer raak. Marcus Rashford (Manchester United) haalde van buiten de zestien hard uit en zag de bal heerlijk over Real Madrid-doelman Keylor Navas in de winkelhaak caprioleren, 1-0. Ook na rust - en ondanks de wissels - bleven de Engelsen de bovenliggende partij. Invaller Welbeck besliste de partij een kwartier voor tijd door een voorzet van een andere invaller, Alli, feilloos binnen te knikken. Bij Costa Rica bleven Bryan Ruiz en Randall Azofeifa (beiden ex-AA Gent) op de bank. De Costa Ricanen nemen het in de groepsfase in poule E op tegen Servië (17 juni), Brazilië (22 juni) en Zwitserland (27 juni). Engeland treft in groep G eerst Tunesië (18 juni) en Panama (24 juni), alvorens te eindigen tegen de Rode Duivels (28 juni).