S/VM: Wat betekent die Europese finale voor jou?

John Terry: "Voor mij en voor de club betekent die heel veel. Er was veel druk op ons om tot hier te geraken omdat we vorig seizoen de Champions League wonnen."

S/VM: Verbaast het je dat de supporters nu al de naam van José Mourinho scanderen en dat ze vragen om zijn terugkeer?

"Mourinho en de fans hebben een goeie relatie omdat ze met hem de titel en nog een aantal prijzen wonnen. Maar het is wel belangrijk om zijn contract bij Real Madrid te respecteren. Daarom vind ik het nogal delicaat om op dat thema in te gaan, maar de supporters hebben duidelijk aangegeven dat hij de man is die ze willen. Hij blijft hun Special One."

S/VM: Heb je zelf nog contact met Mourinho?

"We wensen elkaar succes per sms. Hij is nog steeds geïnteresseerd in onze resultaten en in alles wat er in de club gaande is. Niet alleen met mij heeft hij contact, ook met Frank Lampard en andere spelers."

S/VM: Alle spelers van Chelsea zijn vol lof over hem. Hoe komt dat?

"Hij had het hier altijd over 'de ploeg', nooit over 'elf spelers'. Hij legde je steevast zijn keuzes uit, ook wanneer je niet speelde, en hij eiste het maximum. Bovendien konden we ook met hem praten over privézaken. Hij was een vriend. We waren er hier allemaal het hart van in toen hij vertrok."

S/VM: Waarom slaagt Fernando Torres er maar niet om te ontploffen bij Chelsea?

"Fernando heeft meer doelpunten gemaakt dan de mensen wel zouden denken. Tegen Basel opende hij bijvoorbeeld de score. Toen hij bij Chelsea kwam, moest hij zijn manier van spelen aanpassen. Dat hij de man van 60 miljoen euro was, heeft hem ook geen deugd gedaan. Dat creëerde veel verwachtingen die hij in het begin niet kon inlossen, maar nu wel."

S/VM: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

"Ik lig hier nog één jaar onder contract. Dan zien we wel. Ik weet dat ik nooit bij een ander team uit de Premier League zal spelen omdat ik te veel van Chelsea hou, maar als de club niet verder wil met mij, dan zal ik ergens anders onderdak zoeken. Daarna zou ik graag trainer worden, hoewel ik besef dat ik daardoor mijn vrouw en kinderen minder zal zien." (LFR)

S/VM: Wat betekent die Europese finale voor jou?John Terry: "Voor mij en voor de club betekent die heel veel. Er was veel druk op ons om tot hier te geraken omdat we vorig seizoen de Champions League wonnen."S/VM: Verbaast het je dat de supporters nu al de naam van José Mourinho scanderen en dat ze vragen om zijn terugkeer?"Mourinho en de fans hebben een goeie relatie omdat ze met hem de titel en nog een aantal prijzen wonnen. Maar het is wel belangrijk om zijn contract bij Real Madrid te respecteren. Daarom vind ik het nogal delicaat om op dat thema in te gaan, maar de supporters hebben duidelijk aangegeven dat hij de man is die ze willen. Hij blijft hun Special One."S/VM: Heb je zelf nog contact met Mourinho?"We wensen elkaar succes per sms. Hij is nog steeds geïnteresseerd in onze resultaten en in alles wat er in de club gaande is. Niet alleen met mij heeft hij contact, ook met Frank Lampard en andere spelers."S/VM: Alle spelers van Chelsea zijn vol lof over hem. Hoe komt dat?"Hij had het hier altijd over 'de ploeg', nooit over 'elf spelers'. Hij legde je steevast zijn keuzes uit, ook wanneer je niet speelde, en hij eiste het maximum. Bovendien konden we ook met hem praten over privézaken. Hij was een vriend. We waren er hier allemaal het hart van in toen hij vertrok."S/VM: Waarom slaagt Fernando Torres er maar niet om te ontploffen bij Chelsea?"Fernando heeft meer doelpunten gemaakt dan de mensen wel zouden denken. Tegen Basel opende hij bijvoorbeeld de score. Toen hij bij Chelsea kwam, moest hij zijn manier van spelen aanpassen. Dat hij de man van 60 miljoen euro was, heeft hem ook geen deugd gedaan. Dat creëerde veel verwachtingen die hij in het begin niet kon inlossen, maar nu wel."S/VM: Hoe ziet jouw toekomst eruit?"Ik lig hier nog één jaar onder contract. Dan zien we wel. Ik weet dat ik nooit bij een ander team uit de Premier League zal spelen omdat ik te veel van Chelsea hou, maar als de club niet verder wil met mij, dan zal ik ergens anders onderdak zoeken. Daarna zou ik graag trainer worden, hoewel ik besef dat ik daardoor mijn vrouw en kinderen minder zal zien." (LFR)