Keren we terug naar een eerste klasse met achttien? De kans wordt steeds groter.

Vanochtend vergaderden elf eersteklassers in het stadion van KV Mechelen over hun standpunt inzake de nieuwe competitie vanaf volgend seizoen. De elf waren: KV Mechelen, Lokeren, Cercle Brugge, KV Kortrijk, STVV, Westerlo, Zulte Waregem, Eupen, Lierse, Charleroi en Germinal Beerschot.

Standard was ook uitgenodigd, maar de Rouches behielden liever een onafhankelijke geest en gingen niet op de invitatie in.

Stemmen

De elf beslisten om de competitiehervorming volgende week vrijdag (10 december) officieel op de agenda van de raad van bestuur van de liga beroepsvoetbal te zetten en om daar met één standpunt naar voor te treden. Dat standpunt is: terugkeren, vanaf volgend seizoen, naar achttien eersteklassers.

Dat standpunt kwam op papier en werd door iedereen ondertekend. Er werd bovendien ook gevraagd om over het voorstel volgende week vrijdag te stemmen.

Standard sluit zich aan bij een terugkeer naar achttien en uit informele contacten achter de schermen blijkt nu ook dat Club Brugge geneigd is om terug te keren naar het oude systeem.

Op die manier raken de voorstanders van de huidige formule (16 eersteklassers en play offs) stilaan geïsoleerd. Die voorstanders zijn nu nog: RC Genk, AA Gent en Anderlecht.

Als het volgende week vrijdag tot een stemming komt en men het reglement wil aanpassen, moet er een meerderheid van 2/3 zijn. Met 12 (of 13) op 16 is die er.

De clubs die in Mechelen vergaderden willen nu al die stemming om met een definitieve format naar de televisiezenders te stappen. Eind dit seizoen loopt het tv-contract immers af.

(Peter T'Kint)

Keren we terug naar een eerste klasse met achttien? De kans wordt steeds groter. Vanochtend vergaderden elf eersteklassers in het stadion van KV Mechelen over hun standpunt inzake de nieuwe competitie vanaf volgend seizoen. De elf waren: KV Mechelen, Lokeren, Cercle Brugge, KV Kortrijk, STVV, Westerlo, Zulte Waregem, Eupen, Lierse, Charleroi en Germinal Beerschot. Standard was ook uitgenodigd, maar de Rouches behielden liever een onafhankelijke geest en gingen niet op de invitatie in. Stemmen De elf beslisten om de competitiehervorming volgende week vrijdag (10 december) officieel op de agenda van de raad van bestuur van de liga beroepsvoetbal te zetten en om daar met één standpunt naar voor te treden. Dat standpunt is: terugkeren, vanaf volgend seizoen, naar achttien eersteklassers. Dat standpunt kwam op papier en werd door iedereen ondertekend. Er werd bovendien ook gevraagd om over het voorstel volgende week vrijdag te stemmen. Standard sluit zich aan bij een terugkeer naar achttien en uit informele contacten achter de schermen blijkt nu ook dat Club Brugge geneigd is om terug te keren naar het oude systeem. Op die manier raken de voorstanders van de huidige formule (16 eersteklassers en play offs) stilaan geïsoleerd. Die voorstanders zijn nu nog: RC Genk, AA Gent en Anderlecht. Als het volgende week vrijdag tot een stemming komt en men het reglement wil aanpassen, moet er een meerderheid van 2/3 zijn. Met 12 (of 13) op 16 is die er. De clubs die in Mechelen vergaderden willen nu al die stemming om met een definitieve format naar de televisiezenders te stappen. Eind dit seizoen loopt het tv-contract immers af. (Peter T'Kint)