RC Genk-doelman Thibaut Courtois blikt in Sport/Voetbalmagazine vooruit naar de topper tegen Anderlecht."Het wordt een serieuze test. We zullen eens zien hoe ver we staan. Er valt wel iets te rapen als we kunnen spelen zoals tegen Club en Standard, met organisatie, niks weggeven en één of twee keer proberen te scoren.

"Anderlecht speelde ook al moeilijke matchen, wij zijn niet de enige. En bij Gent gaat het ook niet altijd makkelijk. Het wordt een open strijd."

S/VM: Ligt de klemtoon nu meer op organisatie dan enkele maanden geleden?

Courtois: "Nee, het verschil is dat toen vooraan alles binnenvloog.

"Vóór Nieuwjaar hadden we ook een smallere kern, waardoor het in december wat moeilijk werd. Nu is er weer meer concurrentie, dat houdt iedereen scherp."

Hoezeer lonken jij en je collega's al naar de titel?

"Eigenlijk hoor je daar niet zoveel over. We bekijken het match per match. Dat is, denk ik, het beste."

Hoe graag wil Genk die titel?

"Iedereen wil graag kampioen worden. Maar we zijn nuchter. We weten dat Anderlecht normaal gezien sterker is. Toch is er een kans, als we voortdoen zoals we bezig zijn. We moeten er voluit voor gaan, tot het moment dat het niet meer lukt. En dan moeten we gewoon die tweede plaats vasthouden."

Hoe lang wil jij nog in Genk blijven?

"Er zijn hier veel jonge spelers, het zou mooi zijn om met hen iets uit te bouwen. Ook voor mijn opleiding en evolutie is het ideaal om zeker nog een jaar te blijven. Volgend seizoen moet ik bevestigen en meer een leider worden.

"Je moet het juiste moment kiezen om te vertrekken. Als ik naar het buitenland ga, wil ik daar niet anoniem op de bank zitten, maar spelen en carrière maken."

De interesse van andere clubs flatteert wel, neem ik aan.

"Als er iets in de krant staat, denken trainers: als hij dat leest, zal hij misschien gaan zweven en niet meer met de ploeg bezig zijn. Bij mij heeft het juist het omgekeerde effect. Ik wil mij dan nog meer tonen, bewijzen dat ik die aandacht verdien."

(Kristof De Ryck)

RC Genk-doelman Thibaut Courtois blikt in Sport/Voetbalmagazine vooruit naar de topper tegen Anderlecht."Het wordt een serieuze test. We zullen eens zien hoe ver we staan. Er valt wel iets te rapen als we kunnen spelen zoals tegen Club en Standard, met organisatie, niks weggeven en één of twee keer proberen te scoren. "Anderlecht speelde ook al moeilijke matchen, wij zijn niet de enige. En bij Gent gaat het ook niet altijd makkelijk. Het wordt een open strijd." S/VM: Ligt de klemtoon nu meer op organisatie dan enkele maanden geleden?Courtois: "Nee, het verschil is dat toen vooraan alles binnenvloog. "Vóór Nieuwjaar hadden we ook een smallere kern, waardoor het in december wat moeilijk werd. Nu is er weer meer concurrentie, dat houdt iedereen scherp." Hoezeer lonken jij en je collega's al naar de titel? "Eigenlijk hoor je daar niet zoveel over. We bekijken het match per match. Dat is, denk ik, het beste." Hoe graag wil Genk die titel? "Iedereen wil graag kampioen worden. Maar we zijn nuchter. We weten dat Anderlecht normaal gezien sterker is. Toch is er een kans, als we voortdoen zoals we bezig zijn. We moeten er voluit voor gaan, tot het moment dat het niet meer lukt. En dan moeten we gewoon die tweede plaats vasthouden." Hoe lang wil jij nog in Genk blijven? "Er zijn hier veel jonge spelers, het zou mooi zijn om met hen iets uit te bouwen. Ook voor mijn opleiding en evolutie is het ideaal om zeker nog een jaar te blijven. Volgend seizoen moet ik bevestigen en meer een leider worden. "Je moet het juiste moment kiezen om te vertrekken. Als ik naar het buitenland ga, wil ik daar niet anoniem op de bank zitten, maar spelen en carrière maken." De interesse van andere clubs flatteert wel, neem ik aan. "Als er iets in de krant staat, denken trainers: als hij dat leest, zal hij misschien gaan zweven en niet meer met de ploeg bezig zijn. Bij mij heeft het juist het omgekeerde effect. Ik wil mij dan nog meer tonen, bewijzen dat ik die aandacht verdien." (Kristof De Ryck)