Op 11 mei wordt Thibaut Courtois 21. In Marca heeft hij het over de bekerfinale, zijn ongelooflijke seizoen en zijn toekomst.

Copa del rey
Op 17 mei neemt Atlético het in de finale van de Copa del Rey - de Spaanse beker - op tegen Real Madrid in het Bernabéustadion. De mannen van coach Diego Simeone konden dit seizoen nog niet winnen van de Koninklijke.

Ook de laatste thuiswedstrijd van afgelopen weekend verloor Atlético met 1-2. "Het is misschien beter dat zij denken dat ze gaan winnen", aldus Courtois in Marca. "Een finale is toch anders. Het is alles of niets."

Records Dit seizoen stapelt Thibaut Courtois de clubrecords op. Zo hield hij in de laatste vijf uitwedstrijden de nul op het bord. "Ik ben bezig aan een ongelooflijk seizoen, maar die records heb ik te danken aan de ploeg. Soms moet ik in een wedstrijd maar twee ballen pakken."

Courtois ligt in poleposition om de Trofeo Zamora te pakken, de prijs voor de beste keeper van Spanje. Het is van 1996 geleden dat een keeper van Atlético dat kleinood nog in zijn kast kon zetten.

"Natuurlijk zou ik die trofee graag winnen. Vorig seizoen werd ik derde na Casillas en Valdés. De Zamora zou een beloning zijn voor heel de ploeg. Maar als ik moet kiezen, zou ik toch lever de Spaanse beker pakken."

Toekomst
Gevraagd naar volgend seizoen zegt Courtois het volgende: "Atlético en Chelsea zijn met elkaar aan het praten. We zullen wel zien. Ze zijn hier blij met mij en ik wil hier ook graag blijven spelen. Chelsea wil nog even wachten, misschien op zijn nieuwe trainer, om over mijn toekomst te beslissen."

"Chelsea weet dat het belangrijk voor mij is om aan spelen toe te komen. Als ik bij hen op de bank zit, verzamel ik minder speelminuten. Bovendien wil ik volgend seizoen met België naar het WK. Ik ken geen betere ploeg om bij te keepen dan Atlético, temeer daar we straks in de Champions League aantreden."

Over het gerucht dat hij bij Barcelona Valdés moet gaan vervangen, zegt Courtois het volgende: "Als je naam in verband wordt gebracht met meerdere ploegen, is dat een goed teken. Maar met geruchten houd ik me niet bezig, ik werk voor Atlético."

Op 11 mei wordt Thibaut Courtois 21. In Marca heeft hij het over de bekerfinale, zijn ongelooflijke seizoen en zijn toekomst. Copa del rey Op 17 mei neemt Atlético het in de finale van de Copa del Rey - de Spaanse beker - op tegen Real Madrid in het Bernabéustadion. De mannen van coach Diego Simeone konden dit seizoen nog niet winnen van de Koninklijke. Ook de laatste thuiswedstrijd van afgelopen weekend verloor Atlético met 1-2. "Het is misschien beter dat zij denken dat ze gaan winnen", aldus Courtois in Marca. "Een finale is toch anders. Het is alles of niets." Records Dit seizoen stapelt Thibaut Courtois de clubrecords op. Zo hield hij in de laatste vijf uitwedstrijden de nul op het bord. "Ik ben bezig aan een ongelooflijk seizoen, maar die records heb ik te danken aan de ploeg. Soms moet ik in een wedstrijd maar twee ballen pakken." Courtois ligt in poleposition om de Trofeo Zamora te pakken, de prijs voor de beste keeper van Spanje. Het is van 1996 geleden dat een keeper van Atlético dat kleinood nog in zijn kast kon zetten. "Natuurlijk zou ik die trofee graag winnen. Vorig seizoen werd ik derde na Casillas en Valdés. De Zamora zou een beloning zijn voor heel de ploeg. Maar als ik moet kiezen, zou ik toch lever de Spaanse beker pakken." Toekomst Gevraagd naar volgend seizoen zegt Courtois het volgende: "Atlético en Chelsea zijn met elkaar aan het praten. We zullen wel zien. Ze zijn hier blij met mij en ik wil hier ook graag blijven spelen. Chelsea wil nog even wachten, misschien op zijn nieuwe trainer, om over mijn toekomst te beslissen." "Chelsea weet dat het belangrijk voor mij is om aan spelen toe te komen. Als ik bij hen op de bank zit, verzamel ik minder speelminuten. Bovendien wil ik volgend seizoen met België naar het WK. Ik ken geen betere ploeg om bij te keepen dan Atlético, temeer daar we straks in de Champions League aantreden." Over het gerucht dat hij bij Barcelona Valdés moet gaan vervangen, zegt Courtois het volgende: "Als je naam in verband wordt gebracht met meerdere ploegen, is dat een goed teken. Maar met geruchten houd ik me niet bezig, ik werk voor Atlético."