Thibaut Courtois in ideale elf Primera Division

© BelgaImage

Thibaut Courtois is de doelman in het ideale elftal van de Primera Division 2013-2014.

Thibaut Courtois is de doelman in het ideale elftal van de Primera Division 2013-2014, dat de Spaanse Profliga (LFP) samenstelde. Het sluitstuk van de Rode Duivels was voor het tweede jaar op rij de minst gepasseerde doelman in de Spaanse competitie.

“Met Courtois in doel is Atletico, dat gemiddeld slechts 0,65 goals slikt, tot een grote roodwitte muur uitgegroeid”, klinkt het op de website van de LFP. “Courtois stond slechts 24 goals toe en hield 22 keer de nul. Hij is één van de hoekstenen in het team van Diego Simeone.”

Opvallend is dat er in de ideale elf van de LFP voor geen enkele speler van Barcelona plaats is, ook niet voor viervoudig Gouden Bal Lionel Messi, met 28 doelpunten toch goed voor een tweede plaats in de topschuttersstand, na Cristiano Ronaldo (31 goals). Die laatste is trouwens de enige speler van Real Madrid in een elftal, dat vooral door de buren van Atletico bevolkt wordt.

Courtois vertoeft in het best mogelijke team van de Spaanse competitie in het gezelschap van liefst zes ploegmaats. Dat zijn verdedigers Filipe Luis, Diego Godin en Juanfran, middenvelders Gabi en Koke en aanvaller Diego Costa. Athletic Bilbao is met verdediger Aymeric Laporte en middenvelder Ander Iturraspe de enige andere club die met meer dan één speler vertegenwoordigd is. Sevilla-middenvelder Ivan Rakitic en Ronaldo zijn de eenzaten in het team.

Zeven nationaliteitenHet ideale elftal bestaat uit zeven verschillende nationaliteiten. Daar zorgen naast Courtois, de Portugees Ronaldo, de Braziliaan Filipe Luis, de Uruguayaan Godin, de Fransman Laporte en de Kroaat Rakitic voor. De andere vijf hebben de Spaanse nationaliteit. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content