Dirk Degraen, algemeen directeur van RC Genk, was 'not amused' toen hij de verklaringen van Thibaut Courtois in Sport/Voetbalmagazine las.

In een interview met S/VM suggereerde de doelman vorige week dat Degraen de tien procent commissie die Courtois op de transfersom zou krijgen voor de club wilde houden en dat hij dat een tijdje deed zonder de voorzitter in te lichten. Degraen ontkent.

Degraen: "In het hele verhaal staat negentig procent waarheid. En dus tien procent leugens. Eén: voorzitter Herbert Houben was van begin tot einde op de hoogte van de onderhandelingen. Hoe durft Courtois lanceren dat ik dingen zou hebben gedaan achter zijn rug?"

"Twee: Courtois wilde naar Chelsea maar zijn raadgever en zijn vader hadden liever dat hij nog één seizoen bij RC Genk bleef. Op vraag van Thibaut heb ik met dat uitgangspunt onderhandelingen opgestart. Met Chelsea bereikten we een akkoord over de transfersom: ongeveer 7 miljoen euro plus 3 miljoen aan diverse bonussen in de toekomst, onder meer afhankelijk van het aantal gespeelde wedstrijden. Dat was een geste van onze kant, want we vertrokken eerst van 9 miljoen euro transfersom, direct te betalen."

" Chelsea ging akkoord met 7 miljoen plus het uitlenen van Courtois gedurende één seizoen. Wij stelden daarop Thibaut voor dat laatste seizoen een jaarsalaris van 500.000 euro voor. In dat geval wilden we hem wel niet de tien procent waarvan sprake in het interview uitbetalen. Hij heeft geweigerd."

"Of liever: zijn raadgever en zijn vader hebben ons voorstel afgewezen. Ze wilden een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro. De onderhandelingen waren niet langer sportief, maar financieel."

"Op dat moment heeft de entourage van de speler gezegd dat er geen sprake meer was van blijven, maar dat hij direct naar Engeland wilde. Conclusie: ofwel liegt Thibaut vrijwillig, ofwel kreeg hij slechte raad en werd hij foutief geïnformeerd." (PiD)

Dirk Degraen, algemeen directeur van RC Genk, was 'not amused' toen hij de verklaringen van Thibaut Courtois in Sport/Voetbalmagazine las. In een interview met S/VM suggereerde de doelman vorige week dat Degraen de tien procent commissie die Courtois op de transfersom zou krijgen voor de club wilde houden en dat hij dat een tijdje deed zonder de voorzitter in te lichten. Degraen ontkent. Degraen: "In het hele verhaal staat negentig procent waarheid. En dus tien procent leugens. Eén: voorzitter Herbert Houben was van begin tot einde op de hoogte van de onderhandelingen. Hoe durft Courtois lanceren dat ik dingen zou hebben gedaan achter zijn rug?" "Twee: Courtois wilde naar Chelsea maar zijn raadgever en zijn vader hadden liever dat hij nog één seizoen bij RC Genk bleef. Op vraag van Thibaut heb ik met dat uitgangspunt onderhandelingen opgestart. Met Chelsea bereikten we een akkoord over de transfersom: ongeveer 7 miljoen euro plus 3 miljoen aan diverse bonussen in de toekomst, onder meer afhankelijk van het aantal gespeelde wedstrijden. Dat was een geste van onze kant, want we vertrokken eerst van 9 miljoen euro transfersom, direct te betalen." " Chelsea ging akkoord met 7 miljoen plus het uitlenen van Courtois gedurende één seizoen. Wij stelden daarop Thibaut voor dat laatste seizoen een jaarsalaris van 500.000 euro voor. In dat geval wilden we hem wel niet de tien procent waarvan sprake in het interview uitbetalen. Hij heeft geweigerd." "Of liever: zijn raadgever en zijn vader hebben ons voorstel afgewezen. Ze wilden een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro. De onderhandelingen waren niet langer sportief, maar financieel." "Op dat moment heeft de entourage van de speler gezegd dat er geen sprake meer was van blijven, maar dat hij direct naar Engeland wilde. Conclusie: ofwel liegt Thibaut vrijwillig, ofwel kreeg hij slechte raad en werd hij foutief geïnformeerd." (PiD)