Thibaut Courtois naar halve finale Champions League met Atletico

Thibaut Courtois mag met Atletico Madrid naar de halve finale van de Champions League. De Belg hield de netten schoon tijdens een 1-0 overwinning tegen FC Barcelona.

Atletico Madrid, met Rode Duivel Thibaut Courtois tussen de palen, heeft zich woensdag met een 1-0 zege tegen FC Barcelona voor de halve finales van de Champions League geplaatst. De heenwedstrijd was op 1-1 geëindigd.

Diego Costa moest bij Atletico verstek geven met een bilblessure. Bij Barcelona speelde Andrès Iniesta zijn 500e wedstrijd.

Atletico begon verschroeiend. Na vijf minuten trapte Adrian Luiz op de paal, in de herneming scoorde Koke. Voor de rust raakte Atleticospits David Villa nog tweemaal het doelhout. In de tweede helft dook Courtois al na vijf minuten knap in de voeten van Neymar.

Man U knock-out

Bayern München plaatste zich met een 3-1 zege tegen Manchester United (heen 1-1). Manchester moest het zonder de geblesseerde Marouane Fellaini stellen. Adnan Januzaj begon op de bank, net als Daniël Van Buyten bij Bayern.

In de eerste helft viel er, op een afgekeurd doelpunt van Man U-flankspeler Antonio Valencia na, weinig te beleven.

Meer opschudding in de tweede helft: na 57 minuten zorgde Man U-verdediger Patrice Evra met een atoomschot vanop 20 meter voor 0-1. Twee minuten later maakte Mario Mandzukic met de kop gelijk. In minuut 68 zorgde Thomas Müller voor de 2-1. Arjen Robben legde in de 76e minuut de eindstand vast. Negen minuten voor tijd mocht Adnan Januzaj nog proberen het tij te keren, maar zijn invalbeurt maakte geen verschil meer.

Vrijdag wordt er in Nyon geloot voor de halve finales. Ook Real Madrid en het Chelsea van Eden Hazard zitten dan in de pot. (Belga/TV)