Thibaut Courtois ontvangt voor derde keer Trofeo Zamora

© GETTY

Thibaut Courtois ontving maandag voor de derde keer in zijn carrière de Trofeo Zamora, een onderscheiding van sportkrant Marca voor de minst gepasseerde doelman in de Spaanse voetbalcompetitie.

‘Het is een eer deze trofee te ontvangen’, reageerde Courtois op Twitter. ‘Ik waardeer de individuele erkenning. Zonder de ploeg was dit niet mogelijk geweest. Ik wil mijn ploeggenoten, de fans en iedereen bij Real Madrid graag bedanken.’

Het sluitstuk van kampioen Real Madrid moest zich in het seizoen 2019-2020 in 34 competitiematchen slechts 20 keer omdraaien, goed voor een gemiddelde van 0,59 tegengoals per match. Daarmee laat de Rode Duivel de Sloveen Jan Oblak, de doelwachter van Atletico Madrid, achter zich. Die slikte 27 doelpunten in 38 matchen (0,71). Op de derde plaats eindigt Unai Simon, de keeper van Athletic Bilbao, met 29 tegentreffers in 34 wedstrijden (0,88).

Courtois won de Trofeo Zamora eerder in 2013 en 2014, toen hij voor Atletico Madrid uitkwam. De vorige vier seizoenen ging de prijs naar Jan Oblak, zijn opvolger bij Los Colchoneros.

Partner Content