Het sluitstuk van de Rode Duivels tekent in de Spaanse hoofdstad een contract voor zes seizoenen. Donderdag ondergaat hij de medische testen. 'Na het medische onderzoek zal Thibaut Courtois om 13u00 uur worden gepresenteerd op het erepodium van het Santiago Bernabéu-stadion,' meldt Real in het officiële persbericht.

De 26-jarige Courtois is geen onbekende in Madrid. In 2011 verliet hij zijn jeugdclub Genk voor Chelsea, dat hem nog drie seizoenen bij Atletico Madrid liet rijpen.

De precieze afkoopsom die Real aan Chelsea betaalt is niet bekend. Spaanse en Engelse media noemen bedragen van 35 tot 40 miljoen euro. De Kroatische middenvelder Mateo Kovacic wordt als onderdeel van de deal voor een jaar door Real verhuurd aan Chelsea.

Chelsea heeft intussen de opvolger voor onze landgenoot bijna te pakken. De Londense club werkt immers aan een recordtransfer voor de jonge doelman Kepa Arrizabalaga. De 23-jarige Spanjaard van Athletic Bilbao zou liefst tachtig miljoen euro kosten, zo maakten Britse media dinsdagavond bekend.

Dat zou van Kepa de duurste doelman ooit maken. Dat record staat sinds vorige maand op naam van de Braziliaan Alisson Becker, voor wie Liverpool meer dan zestig miljoen euro op tafel legde.

Om de druk op te voeren stuurde Courtois de voorbije twee dagen zijn kat naar de training in Cobham. Onze landgenoot had al langer zijn zinnen gezet op een vertrek naar de Koninklijke, de absolute top in het clubvoetbal. In Madrid kan hij bovendien dichter bij zijn kinderen leven en wonen. Ook Eden Hazard droomde na afloop van het WK luidop van Real, maar zijn transfer lijkt een dag voor de sluiting van de Engelse transfermarkt muurvast te zitten.

Het sluitstuk van de Rode Duivels tekent in de Spaanse hoofdstad een contract voor zes seizoenen. Donderdag ondergaat hij de medische testen. 'Na het medische onderzoek zal Thibaut Courtois om 13u00 uur worden gepresenteerd op het erepodium van het Santiago Bernabéu-stadion,' meldt Real in het officiële persbericht.De 26-jarige Courtois is geen onbekende in Madrid. In 2011 verliet hij zijn jeugdclub Genk voor Chelsea, dat hem nog drie seizoenen bij Atletico Madrid liet rijpen. De precieze afkoopsom die Real aan Chelsea betaalt is niet bekend. Spaanse en Engelse media noemen bedragen van 35 tot 40 miljoen euro. De Kroatische middenvelder Mateo Kovacic wordt als onderdeel van de deal voor een jaar door Real verhuurd aan Chelsea. Chelsea heeft intussen de opvolger voor onze landgenoot bijna te pakken. De Londense club werkt immers aan een recordtransfer voor de jonge doelman Kepa Arrizabalaga. De 23-jarige Spanjaard van Athletic Bilbao zou liefst tachtig miljoen euro kosten, zo maakten Britse media dinsdagavond bekend.Dat zou van Kepa de duurste doelman ooit maken. Dat record staat sinds vorige maand op naam van de Braziliaan Alisson Becker, voor wie Liverpool meer dan zestig miljoen euro op tafel legde.Om de druk op te voeren stuurde Courtois de voorbije twee dagen zijn kat naar de training in Cobham. Onze landgenoot had al langer zijn zinnen gezet op een vertrek naar de Koninklijke, de absolute top in het clubvoetbal. In Madrid kan hij bovendien dichter bij zijn kinderen leven en wonen. Ook Eden Hazard droomde na afloop van het WK luidop van Real, maar zijn transfer lijkt een dag voor de sluiting van de Engelse transfermarkt muurvast te zitten.