In die periode kwam hij tot 130 officiële duels voor de Madrilenen. 52 keer hield hij zijn netten schoon. In 2020 veroverde hij de Spaanse titel met de Koninklijke. Vorig seizoen moesten Courtois en co stadsrivaal Atlético laten voorgaan.

Zondagavond opende Courtois het nieuwe seizoen met Real Madrid met een 1-4 zege bij Deportivo Alaves. Op persoonlijk vlak was er een valse noot. Courtois moest een strafschop veroorzaken na een vreselijke terugspeelbal van Militao. Joselu zette de elfmeter om. Het was voor Courtois zijn honderdste wedstrijd in La Liga bij Real Madrid.

'Mijn familie en vrienden vroegen me laatst waar ik de komende jaren wilde spelen', zei Courtois in een reactie op zijn eigen website. 'Mijn antwoord is niet veranderd tegenover mijn antwoord als kind: Real Madrid. Ik voeg nog twee jaar toe in het mooiste shirt van de wereld. Dat maakt mijn kinderdroom nog zoeter. Ik voel me gezegend dat ik mijn familie kan uitbreiden met een nieuwe familie op het veld.'

'Dit is een eer', gaf Courtois nog aan. 'Real Madrid is mijn thuis. Deze contractverlenging is een beloning voor mijn inspanningen en moedigt me aan om nog harder te werken. Ik zal elke match aanvatten alsof er een trofee op het spel staat. Dat verdienen deze club en de fans.'

Eerder in zijn carrière was Courtois ook actief voor Racing Genk, Atlético Madrid en Chelsea. Met Genk werd hij kampioen in 2011, met Atlético in 2014 en met Chelsea in 2015 en 2017. Verder won hij ook nog onder meer de Europa League (2012 met Atlético), de Copa del Rey (2013 met Atlético), de FA Cup (2018 met Chelsea) en het WK voor clubs (2018 met Real Madrid).

Courtois is ook 89-voudig Rode Duivel en was aanwezig op de WK's van 2014 (kwartfinales) en 2018 (derde plaats) en de EK's van 2016 (kwartfinales) en 2021 (kwartfinales).

In die periode kwam hij tot 130 officiële duels voor de Madrilenen. 52 keer hield hij zijn netten schoon. In 2020 veroverde hij de Spaanse titel met de Koninklijke. Vorig seizoen moesten Courtois en co stadsrivaal Atlético laten voorgaan. Zondagavond opende Courtois het nieuwe seizoen met Real Madrid met een 1-4 zege bij Deportivo Alaves. Op persoonlijk vlak was er een valse noot. Courtois moest een strafschop veroorzaken na een vreselijke terugspeelbal van Militao. Joselu zette de elfmeter om. Het was voor Courtois zijn honderdste wedstrijd in La Liga bij Real Madrid. 'Mijn familie en vrienden vroegen me laatst waar ik de komende jaren wilde spelen', zei Courtois in een reactie op zijn eigen website. 'Mijn antwoord is niet veranderd tegenover mijn antwoord als kind: Real Madrid. Ik voeg nog twee jaar toe in het mooiste shirt van de wereld. Dat maakt mijn kinderdroom nog zoeter. Ik voel me gezegend dat ik mijn familie kan uitbreiden met een nieuwe familie op het veld.' 'Dit is een eer', gaf Courtois nog aan. 'Real Madrid is mijn thuis. Deze contractverlenging is een beloning voor mijn inspanningen en moedigt me aan om nog harder te werken. Ik zal elke match aanvatten alsof er een trofee op het spel staat. Dat verdienen deze club en de fans.' Eerder in zijn carrière was Courtois ook actief voor Racing Genk, Atlético Madrid en Chelsea. Met Genk werd hij kampioen in 2011, met Atlético in 2014 en met Chelsea in 2015 en 2017. Verder won hij ook nog onder meer de Europa League (2012 met Atlético), de Copa del Rey (2013 met Atlético), de FA Cup (2018 met Chelsea) en het WK voor clubs (2018 met Real Madrid). Courtois is ook 89-voudig Rode Duivel en was aanwezig op de WK's van 2014 (kwartfinales) en 2018 (derde plaats) en de EK's van 2016 (kwartfinales) en 2021 (kwartfinales).