Thibaut Courtois wint de Copa del Rey met Atletico Madrid

Doelman Thibaut Courtois heeft vrijdag met Atletico Madrid de Copa del Rey gewonnen. In de Spaanse bekerfinale versloeg Atletico stadsgenoot Real Madrid na verlengingen met 1-2.

Dat gebeurde in het hol van de leeuw. De wedstrijd werd in het Bernabeustadion van aartsrivaal Real gespeeld. Na de reguliere speeltijd was het 1-1 gelijk. Die stand stond ook bij de rust al op het bord.

Cristiano Ronaldo had Real in de 14e minuut een voorsprong bezorgd. Diego Costa maakte in de 35e minuut gelijk. Real domineerde, maar kwam niet tot scoren. Courtois en het het doelhout (drie keer) hielden Atletico overeind, zodat verlengingen uitsluitsel moesten bieden. Daarin kopte Miranda in de 99e minuut de winnende treffer tegen de touwen.

Fenomenale reddingen

Nadien was het Courtois’ beurt om te schitteren. Met fenomenale reddingen belette het sluitstuk van de Rode Duivels Gonzalo Higuain en Mesut Ozil het scoren.

Niet veel later werd Ronaldo uitgesloten voor natrappen. Terwijl zijn slachtoffer verzorgd werd, kreeg Courtois uit het publiek een voorwerp tegen het hoofd. Na verzorging stond de 21-jarige Limburger weer pal.

Ook Atletico beëindigde de wedstrijd met tien, na rood voor Gabi in de 120ste minuut. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd was Real-coach José Mourinho al naar de tribunes gestuurd.

Drie keer prijs

Voor Courtois is het de derde trofee in twee seizoenen bij Atletico. Eind vorig seizoen hielp de ex-doelman van Genk Atletico aan de zege in de Europa League, begin dit seizoen aan winst in de Europese Super Cup.

Het is de tiende Copa del Rey voor Atletico, dat 19 finales speelde. Real puurde uit 38 finales 18 bekers. (Belga/TV)