Door de hoge blessurelast en de afwezigen omwille van de Afrika Cup overtuigde Arsène Wenger zijn oude poulain om een huurperiode af te werken bij Arsenal.

Het seizoen in de MLS, waar Henry bij de New York Red Bulls speelt, lag toch stil dus kreeg hij de toestemming van zijn club om weer even zijn comeback te maken bij de club waar hij een wereldster werd. Bij Arsenal speelde Titi Henry acht seizoenen (1999 - 2007) en daarin maakte hij maar liefst 226 goals. De ene al mooier dan de andere. Het leverde Henry een standbeeld op aan de poorten van het Emirates Stadium.

Maar na 4,5 jaar keerde Henry dus voor even terug naar zijn oude liefde, om er in de derde ronde van de FA Cup tegen Leeds zijn (nieuwe) debuut te maken, na amper drie dagen trainen met de groep.

Bij een 0-0-stand viel de spits in op de 68e minuut, tien minuten later was het bingo: Henry rondde een knappe doorsteekpass beheerst af en zette de 1-0 op het bord. Het Emirates Stadium werd gek. Arsenal door naar de volgende ronde van de FA Cup. En Henry die al meteen solliciteert naar een tweede standbeeld...

Bekijk (en beluister) de prachtige beelden van het sprookje dat Henry tegen Leeds beleefde. (MS)

Door de hoge blessurelast en de afwezigen omwille van de Afrika Cup overtuigde Arsène Wenger zijn oude poulain om een huurperiode af te werken bij Arsenal. Het seizoen in de MLS, waar Henry bij de New York Red Bulls speelt, lag toch stil dus kreeg hij de toestemming van zijn club om weer even zijn comeback te maken bij de club waar hij een wereldster werd. Bij Arsenal speelde Titi Henry acht seizoenen (1999 - 2007) en daarin maakte hij maar liefst 226 goals. De ene al mooier dan de andere. Het leverde Henry een standbeeld op aan de poorten van het Emirates Stadium.Maar na 4,5 jaar keerde Henry dus voor even terug naar zijn oude liefde, om er in de derde ronde van de FA Cup tegen Leeds zijn (nieuwe) debuut te maken, na amper drie dagen trainen met de groep. Bij een 0-0-stand viel de spits in op de 68e minuut, tien minuten later was het bingo: Henry rondde een knappe doorsteekpass beheerst af en zette de 1-0 op het bord. Het Emirates Stadium werd gek. Arsenal door naar de volgende ronde van de FA Cup. En Henry die al meteen solliciteert naar een tweede standbeeld...Bekijk (en beluister) de prachtige beelden van het sprookje dat Henry tegen Leeds beleefde. (MS)