'Na twintig jaar op het veld te hebben gestaan, heb ik besloten om te stoppen met voetballen', kondigt de ex-spits van onder meer Monaco, Juventus, Arsenal en FC Barcelona aan op zijn Facebookpagina. 'Het was een geweldige reis en ik zou graag alle fans en ploegmaats willen bedanken. Nu is het tijd om een andere wending aan mijn carrière te geven, ik keer terug naar Londen en ga voor Sky Sports werken'.

Begin deze maand was al bekend geraakt dat 'Titi' Henry, goed voor 123 selecties voor de Franse nationale elf, de deur achter zich dicht trok bij de New York Red Bulls. Hij vervoegde de Amerikaanse MLS-ploeg in 2010 en was in 122 wedstrijden goed voor 51 treffers.

Met Frankrijk kroonde hij zich in 1998 tot wereldkampioen, twee jaar later pakte hij ook nog de Europese titel met Les Bleus. (Belga/KVDA)

Vijf legendarische doelpunten van Thierry Henry

Voor Arsenal tegen Tottenham

Voor Arsenal tegen Manchester United

Voor Arsenal tegen Sparta Praag

Voor Arsenal tegen Real Madrid

Voor New York Red Bulls tegen Chicago Fire

'Na twintig jaar op het veld te hebben gestaan, heb ik besloten om te stoppen met voetballen', kondigt de ex-spits van onder meer Monaco, Juventus, Arsenal en FC Barcelona aan op zijn Facebookpagina. 'Het was een geweldige reis en ik zou graag alle fans en ploegmaats willen bedanken. Nu is het tijd om een andere wending aan mijn carrière te geven, ik keer terug naar Londen en ga voor Sky Sports werken'. Begin deze maand was al bekend geraakt dat 'Titi' Henry, goed voor 123 selecties voor de Franse nationale elf, de deur achter zich dicht trok bij de New York Red Bulls. Hij vervoegde de Amerikaanse MLS-ploeg in 2010 en was in 122 wedstrijden goed voor 51 treffers. Met Frankrijk kroonde hij zich in 1998 tot wereldkampioen, twee jaar later pakte hij ook nog de Europese titel met Les Bleus. (Belga/KVDA)Voor Arsenal tegen TottenhamVoor Arsenal tegen Manchester UnitedVoor Arsenal tegen Sparta PraagVoor Arsenal tegen Real MadridVoor New York Red Bulls tegen Chicago Fire