Deze zomer stond Buffel nochtans dicht bij een vertrek nadat onderhandelingen over zijn aflopend contract aansleepten. Uiteindelijk tekende hij voor twee jaar bij.

Club Brugge en Anderlecht

"De technisch directeur van Bochum sprak me aan", blikt de offensieve middenvelder in Sport/Voetbalmagazine terug op die warrige periode. "Ook een Engelse tweedeklasser nam contact met me op."

"Voor de rest belde Vincent Mannaert me en vroeg een manager of ik geïnteresseerd was in Anderlecht. Ik hoorde dat Herman Van Holsbeeck achter mijn komst stond, maar dat de trainer me net iets te oud vond. Anderzijds haalden ze - via dezelfde manager - wel Milan Jovanovic."

Vercauteren

Hij bleef dus in Genk voetballen. Was hij blij toen hij hoorde dat Frank Vercauteren voor de Arabische oliedollars koos? Buffel: "Toen ik bij belangrijke verplaatsingen, zoals die naar Partizan en Haifa, niet speelde, stelde ik mij vragen bij sommige keuzes. Na de trainerswissel hoopte ik wel dat bepaalde keuzes snel zouden veranderen.

"In Haifa gebruikte Vercauteren Khaleem Hyland, een centrale middenvelder, als rechtsbuiten. Ook vreemd, dat zag je in de eerste helft. We hadden daar 3-0 of 4-0 om de oren kunnen krijgen, dat had een sportieve klap in ons gezicht kunnen zijn, in zo'n cruciale match. Alsof het er niet meer toe deed.

"Er werd in de analyses ook gezegd dat Twatha hun belangrijkste vleugelback was die opkwam, en dan laat je heel die flank open. Daar stelde ik mij toch serieuze vragen bij. Verscheidene mensen kwamen mij zeggen dat ze het ook niet snapten, dat maakte het nog moeilijker.

"We boekten heel goede resultaten met Vercauteren en maakten veel plezier met hem, alleen was hij tijdens zijn laatste weken hier in zijn hoofd misschien wel al met andere dingen bezig. Mogelijk was ik daar een beetje de dupe van." (KDR/MS)

Deze zomer stond Buffel nochtans dicht bij een vertrek nadat onderhandelingen over zijn aflopend contract aansleepten. Uiteindelijk tekende hij voor twee jaar bij.Club Brugge en Anderlecht"De technisch directeur van Bochum sprak me aan", blikt de offensieve middenvelder in Sport/Voetbalmagazine terug op die warrige periode. "Ook een Engelse tweedeklasser nam contact met me op." "Voor de rest belde Vincent Mannaert me en vroeg een manager of ik geïnteresseerd was in Anderlecht. Ik hoorde dat Herman Van Holsbeeck achter mijn komst stond, maar dat de trainer me net iets te oud vond. Anderzijds haalden ze - via dezelfde manager - wel Milan Jovanovic."VercauterenHij bleef dus in Genk voetballen. Was hij blij toen hij hoorde dat Frank Vercauteren voor de Arabische oliedollars koos? Buffel: "Toen ik bij belangrijke verplaatsingen, zoals die naar Partizan en Haifa, niet speelde, stelde ik mij vragen bij sommige keuzes. Na de trainerswissel hoopte ik wel dat bepaalde keuzes snel zouden veranderen."In Haifa gebruikte Vercauteren Khaleem Hyland, een centrale middenvelder, als rechtsbuiten. Ook vreemd, dat zag je in de eerste helft. We hadden daar 3-0 of 4-0 om de oren kunnen krijgen, dat had een sportieve klap in ons gezicht kunnen zijn, in zo'n cruciale match. Alsof het er niet meer toe deed."Er werd in de analyses ook gezegd dat Twatha hun belangrijkste vleugelback was die opkwam, en dan laat je heel die flank open. Daar stelde ik mij toch serieuze vragen bij. Verscheidene mensen kwamen mij zeggen dat ze het ook niet snapten, dat maakte het nog moeilijker."We boekten heel goede resultaten met Vercauteren en maakten veel plezier met hem, alleen was hij tijdens zijn laatste weken hier in zijn hoofd misschien wel al met andere dingen bezig. Mogelijk was ik daar een beetje de dupe van." (KDR/MS)