Vermaelen (25), die momenteel revalideert na een enkeloperatie, speelt sinds juni 2009 voor Arsenal. Daarvoor droeg de verdediger sinds 2003 de kleuren van Ajax, al werd hij in 2004 wel een jaar uitgeleend aan RKC. In zijn eerste seizoen bij Arsenal was Vermaelen meteen goed voor acht doelpunten en een plaats in het Engels Elftal van het Seizoen.

"Ik heb altijd al de bedoeling gehad om hier langer te blijven", aldus 'The Verminator'. "Ik voel dat ze hier in mij geloven en Arsenal is ook gewoon een fantastische club. Bovendien gaat Arsenal in mijn ogen een heel mooie toekomst tegemoet. We spelen met veel jonge spelers en die hebben veel groeimarge".

"We zijn bijzonder blij dat Thomas zijn contract verlengd heeft. Thomas is een uitstekende speler, die altijd een meerwaarde betekent op het veld, en we kijken er naar uit om hem nog langer op de club te hebben", zei manager Arsène Wenger. (Belga/KVDA)

Vermaelen (25), die momenteel revalideert na een enkeloperatie, speelt sinds juni 2009 voor Arsenal. Daarvoor droeg de verdediger sinds 2003 de kleuren van Ajax, al werd hij in 2004 wel een jaar uitgeleend aan RKC. In zijn eerste seizoen bij Arsenal was Vermaelen meteen goed voor acht doelpunten en een plaats in het Engels Elftal van het Seizoen. "Ik heb altijd al de bedoeling gehad om hier langer te blijven", aldus 'The Verminator'. "Ik voel dat ze hier in mij geloven en Arsenal is ook gewoon een fantastische club. Bovendien gaat Arsenal in mijn ogen een heel mooie toekomst tegemoet. We spelen met veel jonge spelers en die hebben veel groeimarge". "We zijn bijzonder blij dat Thomas zijn contract verlengd heeft. Thomas is een uitstekende speler, die altijd een meerwaarde betekent op het veld, en we kijken er naar uit om hem nog langer op de club te hebben", zei manager Arsène Wenger. (Belga/KVDA)