Timmy Simons niet naar Club Brugge

© Reuters

Timmy Simons wordt niet de nieuwe verdedigende middenvelder van Club Brugge. Hij zette vanochtend zijn handtekening onder een contractverlenging van twee jaar bij Bundesligaclub FC Nürnberg.

Het is nu officieel: Timmy Simons (35) keert niet terug naar Club Brugge, dat op zoek is naar een verdedigende middenvelder en de Rode Duivel daarvoor onlangs polste. “Er was twee keer contact met Club”, bevestigt Guy Bonny, sinds jaren de zaakwaarnemer van Simons. “Maar Nürnberg speelde kort op de bal, de onderhandelingen over een contractverlenging waren al te ver gevorderd.”

Club wilde Simons nu meteen, in de wintertransferperiode, naar Brugge halen. Maar omdat zijn contract pas eind dit seizoen afliep, moest het onderhandelen met Nürnberg. “Maar daar wilden ze Timmy onder geen enkel beding vroegtijdig laten vertrekken, zelfs al zou hij niet bijgetekend hebben en na dit seizoen transfervrij, dus gratis kunnen vertrekken zijn. Nürnberg maakt een moeilijk seizoen door (het staat momenteel vijftiende, nvdr) en is ervan overtuigd dat het hem absoluut nodig heeft om zich te kunnen redden.”

Simons is tevreden met zijn contractverlenging, benadrukt Bonny. “Heel tevreden. Hij voelt er zich goed, zijn kinderen gaan er naar school en de trainer vindt hem een belangrijke pion.” Wellicht zal hij er zijn carrière afsluiten. “Op dat niveau wel, denk ik. Maar ik sluit niet uit dat hij daarna, na zijn terugkeer uit Duitsland, nog een paar jaren op een iets lager niveau in België blijft voetballen.”

Vorige zomer was er ook al belangstelling van Anderlecht geweest voor Simons, de Gouden Schoen van 2002. “Inderdaad,” zegt Bonny, “maar daar wil ik niet dieper op ingaan.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content